Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Посилка під загрозою знищення: чому Нова пошта може утилізувати відправлення

За регламентом компанії зберігання на складі доступне лише 30 днів, після чого посилкою можуть розпоряджатися на власний розсуд

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта може утилізувати посилки клієнтів без дозволу

Фото: УНІАН, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта може без інформування власника посилки утилізувати її. Подібних скарг на компанію було чимало. Співробітники відповідають, що не несуть відповідальність за збереження вантажів, якщо вони не затребувані одержувачами.

Скаргу опублікували під постом Нової пошти в Facebook.

Користувач в коментарях зауважив, що Нова пошта без попередження утилізувала його посилку вартістю 70 доларів. На що отримав відповідь від представників компанії, що замовлення вже не підлягало зберіганню на складі, оскільки пролежало там з січня поточного року через невчасну реєстрацію. Тобто утилізація можлива за умови, що завершився термін зберігання.

"Згідно з Умовами надання послуг, якщо впродовж 30 днів відправлення не було витребуване, воно вважається непотрібним, а відповідальність за збереження припиняється. Нова пошта має право розпорядитися ним на власний розсуд, зокрема з метою покриття витрат, пов’язаних із наданням послуг (тобто утилізувати)", – йдеться на офіційному сайті поштової компанії.

 | Фото: Facebook/Нова пошта
 | Фото: Facebook/Нова пошта

Скарга на утилізацію посилки Новою поштою

Фото: Facebook/Нова пошта

Скарга на утилізацію посилки Новою поштою

Фото: Facebook/Нова пошта

Раніше ще один клієнт писав скаргу щодо утилізації, зазначивши, що з багатьох відправлень, які лежали на складі більше 40 днів, знищили тільки одне. Також чоловік уточнив, що отримав у відділенні інформацію про відсутність утилізації під час війни. Як видно, ці дані не відповідають дійсності.

Яке нововведення Нової пошти засмутило клієнтів

Нещодавно оператор повідомив про запровадження мінімальних габаритів пакування – 11х11 см. Це стало необхідністю через вимоги до якісного транспортування вантажів та розбірливого маркування посилок. Але оновлення сподобалося не всім українцям, які поскаржилися на зміни в соціальній мережі Facebook.

Зокрема жінка вказала, що періодично відправляє товар у коробці розміром 10,5х10,5 см. Ці габарити ідеально підходять для скляних банок, які тепер неможливо безпечно упакувати. Адже через зайві 0,5 см з товаром у дорозі може щось статися.

"Якщо покласти баночку у велику коробку, вона розіб'ється й клієнти почнуть скаржитися. До того ж доведеться більше платити за пакування", – додала жінка.

Нова пошта не змінила підхід до мінімальних розмірів коробок через скарги українців, і констатувала, що кожна посилка повинна проходити сканування, тож на поверхні коробки має бути розбірливо надрукований штрих-код. Цього вдасться домогтися якраз встановленням мінімально можливих габаритів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Нова пошта запустила новий спосіб доставки посилок. Також ми повідомляли, що в додатку Нової пошти стався масштабний збій та розповідали, які послуги недоступні клієнтам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.