Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Податкова та "Дія" відновили важливий сервіс – яка послуга знову доступна українцям

Державна податкова служба відключила цю послугу через масовані ракетні обстріли України 10 жовтня

Колаж: Pro Гроші

Українським ФОПам знову доступні послуги податкової

Колаж: Pro Гроші

Державна податкова служба зранку 11 жовтня відновила доступ до електронних сервісів.

Про це свідчать дані на сайті ДПС України.

Так, станом на 12:00, українцям поновили доступ до електронного кабінету платника податків. Після введення необхідних даних для авторизації, кабінет працює. Зазначимо, що вчора ця сторінка на сайті Державної податкової служби не завантажувалася.

Крім того, доступ до розділу "Податки ФОП" поновили й в мобільному застосунку "Дія". Тепер там знову доступна опція подачі декларації для платників податків. Це саме можна зробити й на Єдиному порталі державних послуг "Дія".

Що сталося з доступом до електронних сервісів податкової

Через масовані ракетні удари по всій території України, Державна податкова служба заявила, що тимчасово обмежила доступ до електронних сервісів.

У ДПС України пояснили, що такий крок був потрібний для того, щоб зберегти дані платників.

"Державна податкова служба України з метою збереження даних платників інформує, що у зв’язку з масованими ракетними ударами по всій території України 10 жовтня 2022 року тимчасово обмежено доступ до електронних сервісів", – йдеться в повідомленні.

Сторінка "Електронний кабінет платника" не завантажувалася. Крім того, не працював розділ "Податки ФОП" в мобільному застосунку "Дія". Таким чином, українські ФОПи тимчасово не могли подати звіт про доходи за минулий місяць та переглянути інформацію про сплату податків.

Які податки платять ФОП в Україні

Перша та друга група. Цим ФОПам держава дозволила з 1 березня не сплачувати єдиний податок та єдиний соціальний внесок до кінця воєнного стану і ще рік після його скасування. Після закінчення дії пільг держава не вимагатиме від вас сплати податків за весь пропущений під час війни період.

Окрім цього, на час воєнного стану та ще 12 місяців після його скасування ФОП 1-ї та 2-ї груп можуть не сплачувати єдиний внесок за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України.

Третя група ФОП. Для цих підприємців встановлені такі самі правила щодо єдиного соціального внеску, як і для інших двох груп. На період воєнного стану Податкова запровадила можливість для підприємців 3-ї групи перейти на спрощену систему з особливостями оподаткування.

З 17 березня на неї можуть перейти підприємці, якщо:

  • рівень їхнього доходу не перевищує 10 мільярдів грн на рік;
  • вони не займаються такими видами господарської діяльності, як проведення азартних ігор, лотерей;
  • вони не займаються обміном іноземної валюти та виробництвом, експортом, імпортом, продажем підакцизних товарів.

Ці бізнесмени зобов’язані сплачувати лише ставку єдиного податку, яку знизили до 2%, замість 3% та 5% довоєнних.

Раніше ми писали про те, які проблеми найчастіше виникають у підприємців під час реєстрації свого бізнесу і що з цим робити. Також ми розповідали, що заважає бізнесу повноцінно відновити роботу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.