Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Післяплата на Новій пошті: про які правила повинні знати клієнти

Пропонуємо більш детально дізнатися, як відбувається процес отримання коштів за посилки, які відправляються послугою "Післяплата"

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Нової пошти можуть отримувати гроші за посилки як у відділеннях, так і на карту

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Власники інтернет-магазинів часто користуються послугами поштових операторів, зокрема компанії "Нова пошта". Зазвичай вони відправляють посилки послугою "післяплата", адже так клієнт може впевнитися у якості товару і тільки після цього заплатити. Що відбувається далі з грошима?

Сайт Pro Гроші вирішив дізнатися, як продавці можуть отримувати гроші після відправлення посилки послугою "Післяплата".

Згідно з правилами Нової пошти, відправник може отримати кошти за посилку двома способами, а саме:

  • готівкою у відділені;
  • на банківську картку.

Як отримати гроші на банківську картку

Українці, які відправляють посилку з послугою післяплата, можуть отримати гроші прямо на свою картку. Для цього потрібно в особистому кабінеті мобільного додатку або на сайті Нової пошти створити накладну та обрати отримання "на картку". Також можна замовити зарахування грошей на картку в оператора, коли здійснюється оформлення посилки у відділенні.

Крім того, продавцям варто пам'ятати про такі правила:

  • гроші зарахуються на банківську картку через 30 хвилин після того, як покупець отримає товар;
  • в день на одну картку може надходити до 50 платежів, тоді як за один місяць – 500 переказів на загальну суму 249 999 грн;
  • максимальна сума однієї післяплати – 29 999 грн;
  • якщо гроші не були зараховані на картку, то їх можна отримати на наступний день у будь-якому відділені.

Як отримати готівку за товар

Продавцю потрібно заздалегідь подбати про зворотну доставку коштів у відділення. Це слід зробити коли надсилається посилка з післяплатою.

Згідно з правилами, відправник може отримати кошти у будь-якому відділені Нової пошти на наступний день після того, як покупець отримає товар. У разі, якщо продавцю має надійти значна сума, то йому потрібно заздалегідь змовити готівку у відділені. При цьому в правилах компанії зазначено, що максимальна сума післяплати складає 399 999 грн 99 коп.

Також важливою умовою для отримання грошей є документ, який засвідчує особу. Без нього відправнику не видадуть кошти.

Як швидко отримати посилки

Українці можуть забути про черги на Новій пошті та зберегти свій час. Для цього поштовий оператор пропонує послугу "Отримання за адресою". Опція передбачає, що клієнту посилку доставить кур'єр прямо до дверей квартири. Щоб більш детально дізнатися, як відбувається процес отримання відправлення за адресою читайте наш матеріал.

Раніше ми писали, з якими проблемами найчастіше стикаються клієнти Нової пошти. Також ми писали, чому важливо встановлювати правильну оцінну вартість посилки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.