Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Отримати посилку стане легше та швидше – що нового запровадила Укрпошта

Відтепер процес сортування стане швидшим, тобто час очікування клієнтами посилок скоротиться

Фото: t.me/igorsmelyansky. Колаж: Pro Гроші

Фото: t.me/igorsmelyansky. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта повідомила про запуск першої автоматичної лінії сортування посилок, яка здатна за добу обробити у вісім разів більше позицій, ніж вдавалося працівникам вручну.

Про це розповів генеральний директор компанії Ігор Смілянський в Telegram.

На адресу Укрпошти інколи приходять скарги від клієнтів щодо значних затримок відправлень. У відповідь представники компанії зазначають, що через великі об’єми посилок у сортувальних центрах співробітники не встигають їх обробляти. Але з цією проблемою скоро можна попрощатися завдяки запуску сучасних роботизованих сортувальних ліній для дрібних посилок.

Наразі одна смуга здатна обробляти понад 150 000 об’єктів в день, хоча вручну співробітники можуть за такий період розсортувати у вісім разів менше. За годину кількість оброблених вантажів сягатиме 8 000 замість 400. Протягом поточного року компанія планує встановити ще до 5 ліній, аби у 2024 році повністю автоматизувати процес.

Щоб запровадити один конвеєр на 64 напрямки, довелося працювати 5 місяців, але, розуміючи тепер методологію, на виготовлення та запуск наступних ліній Укрпошта відводить 4-12 тижнів, враховуючи кінцеву кількість напрямів.

"Ми покращили не лише показник швидкості, але й точність сортування. Тому, починаючи відсьогодні (а з липня з новою швидкістю), ви зможете отримати нові враження від користування нашими поштовими послугами, оцінити швидкість та якість доставки", – уточнив Ігор Смілянський.

І додав, що новим приводом пишатися Україною є факт створення смуги вітчизняними розробниками-інженерами з UISLabs. Плюс 90% складових конвеєра виготовлено на десяти різних промислових підприємствах України. Поставкою обладнання, за результатами прозорого тендеру, займалося ТОВ "Українські інтелектуальні системи".

Нові тарифи на відправлення посилок

Раніше в компанії повідомляли, що з 1 квітня 2023 року зміниться вартість відправлення до Німеччини. Тарифи зменшили – тепер ціни на 60% дешевше. Акційні пропозиції діють як для українців, чиї родичі/друзі живуть в країні, так і для підприємців, які займаються продажем товарів за кордон.

Відправлення посилки вагою до 3 кг коштує 13,7 дол. (близько 500 грн), за вантаж вагою 7 кг доведеться заплатити 21,6 дол. (приблизно 750 грн). Якщо посилка легша, на неї розповсюджуються тарифи на дрібні пакети від 5,6 дол. (близько 205 грн). У вартість, крім міжнародного перевезення, включена ціна адресної доставки, яку розраховують за фактичну вагу без урахування об’ємної.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта анонсувала продаж нової марки та розповідав, скільки коштує і як купити. Також ми повідомляли, що Укрпошта запустить нову послугу з 1 квітня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.