Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Обирайте свій бізнес: як знайти нішу та визначитися зі спеціалізацією

Щоб знайти для себе свій найкращий варіант, треба розвивати далекоглядність

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Бізнес в умовах війни продовжує працювати

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Все більше українців продовжують відкривати свій бізнес. Однак не всі знають, який проєкт обрати.

Про це розповідає експертка з фінансів Наталія Полтавцева.

Для початку вам треба розібратися, чи готові ви вкладати в бізнес не тільки гроші, але час та зусилля. Далі визначне, скільки часу на день чи місяць ви можете відвести на справи свого бізнесу. Від вашої відповіді залежить напрямок подальшого аналізу.

"Для початку, рекомендую придивитися до пропозицій франчайзингу. Це значить, що компанія вже створила успішний бізнес, має відому торговельну марку та готова допомагати партнеру довести його точку до аналогічного успіху. За добре ім'я та досвід доведеться заплатити. Але з таким партнером ви будете мати більше впевненості та підтримки", – говорить експертка.

Після цього ваша задача звузиться до аналізу пропозиції на ринку франчайзингу. Зверніть увагу на наступні параметри:

  • бізнес потребує мінімум персоналу. Це зніме з вас проблему пошуку та навчання людей, які будуть час від часу звільнюватися та приносити власнику постійну проблему;
  • окупність бізнесу має бути 1,5-2 роки;
  • важливо домовитися з потенційним партнером, як ви будете виходити з бізнесу. Якщо щось піде не так, то зазвичай компанія-франчайзинг гарантує викуп точки партнера з дисконтом. Так ви не втратите всі гроші.

Щоб знайти для себе свій найкращий варіант, треба розвивати далекоглядність. Скористайтеся сайтами з каталогами франшиз. Перегляньте варіанти, поспілкуйтеся з їхніми продавцями.

Також не соромтеся ставити незручні питання, адже так ви зможете проаналізувати кілька варіантів, та обрати те, що подобається саме вам.

"Підприємництво – справа серйозна. У такому випадку ви починаєте грати з державою на одному полі. Це значить, що дотримуватися чітких правил – податки, договори, законодавство. Доведеться з цим розібратися", – додає експертка.

Яка сфера бізнесу практично не заробляє під час війни

Ми вже писали, що погано на сьогодні в Україні працює маркет нерухомості. Небагато людей хоче купувати, але чимало громадян продають, а саме ті, хто виїхали й ті, кому, можливо, не вистачає грошей.

Однак ринок нерухомості ще почне зростати, адже хтось має все-таки купити цю оселю. Точно прибуток вам принесе стоматологія. За словами бізнес-коуча Ксенії Козонової, це те, що потрібно буде завжди.

Є зараз певний тренд на свідомість стосовно того, як люди за собою доглядають. Мої клієнти з цієї сфери, засновники клінік, то вони помножують свої доходи на сьогодні й все в них дуже добре, – запевняє експерт.

В матеріалі ви можете прочитати про той бізнес, який також вам принесе доходи.

Раніше ми розповідали, як підприємцям-початківцям отримувати високі прибутки.Також ми писали, які сфери бізнесу будуть прибутковими навіть під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.