Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова пошта "підкладає цеглини"? Чому при відправленні збільшується фактична вага посилок

Розповідаємо, як Нова пошта розраховує вагу та вартість посилок і чому компанія може їх збільшувати

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Нову пошту звинувачують в шахрайстві

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Клієнти одного з найпопулярніших поштових операторів України почали підозрювати Нову пошту в тому, що вона підкладає цеглини в посилки, аби збільшити вартість доставки.

Про це написав чоловік в коментарях до допису на офіційній сторінці Нової пошти в Facebook.

Що сталося

Клієнт зазначає, що замовив дитячу подушку розміром 40х60х8 см. При відправці вага багажу становила 1,2 кг. Проте, коли посилку доставили на склад, її вага збільшилася до 5,4 кг.

"Я так розумію в дорозі мені в коробку цегли наклали. Інакше я не розумію, як дитяча подушка може важити 5,4 кг", – скаржиться чоловік.

Як розраховується вага товару на Новій пошті

Представник компанії відреагував на скаргу клієнта та пояснив, що при розрахунку вартості відправлення до уваги береться не лише фактична вага, але й об'ємна.

Він запевнив, що працівники перевірили габарити посилки та вказали їх коректно.

"Ніякого обману немає, адже всі розрахунки ведуться прозоро та повідомляються відправнику", – додав представник Нової пошти.

Як отримати посилку з неправильно зазначеними даними

Для того щоб оформити відправлення через Нову пошту, потрібно надати інформацію про дані отримувача співробітнику відділення. Але через неуважність людина може вказати номер телефона з помилкою навіть в одну цифру.

У такому випадку для отримання свого вантажу отримувач повинен прийти до відділення, де на нього чекає посилка, та надати співробітнику Нової пошти таку інформацію:

  • номер декларації;
  • документи, які підтверджують особу отримувача.

Як можна допомогти мешканцям деокупованих територій через Нову пошту

Нова пошта відправляє ліки та продукти для жителів щойно звільнених територій на Херсонщині, Донеччині та Харківщині. Ви також можете доєднатися до доброї справи та пожертвувати необхідне.

"Звільнені міста і селища знаходяться у дуже критичному стані: без води, їжі, електроенергії, зв’язку. Там не працюють ні аптеки, ні магазини. Тому Нова пошта разом із благодійним фондом "Онуки" започаткували збір ліків та продуктів", – повідомляє Нова пошта.

Які товари варто приносити

Приймаються продукти лише з довгим терміном зберігання, виключно у фірмовій упаковці, жерстяній тарі (без скла) та заводського виробництва. Нова пошта також склала список найнеобхідніших продуктів.

Поштовий оператор підкреслює,що одяг, взуття, товари домашнього виробництва — не приймаються, так само, як і продукти у звичайних пакетах, свіжі овочі, фрукти та у скляних банках.

Раніше сайт Pro Гроші писав, у яких містах Європи вже відкрилися нові відділення Нової пошти. Також ми розповідали, як шахраї використовують клієнтів Нової пошти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.