Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Німеччина виплачує 30 тисяч євро деяким українцям: хто може отримати

Кошти виплачують через два українські банки, але тільки тим підприємцям, продукція яких відповідає екологічним стандартам

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український бізнес може отримати гранти від Німеччини

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український бізнес може отримати грант на розвиток від уряду Німеччини, щоб реалізувати мету виходу на європейський рівень. Підприємствам виплачують до 30 тисяч євро на додачу виданому кредиту.

Про це йдеться на сайтах Ощадбанку та банку "Львів".

Грантову програму фінансує німецький уряд за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Це є частиною програми "Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі" з 2020 по 2024 рр., яка допомагає малим і середнім підприємцям вивести продукцію на європейський рівень.

Але бізнесу варто поспішити, адже прийом заявок буде відкритим тільки до 25 квітня 2023 року. Кошти виплачують через дві українські фінустанови – банк "Львів" та Ощадбанк. Максимальний розмір гранту – 30 тисяч євро.

Важливо, щоб кандидати відповідали визначеним критеріям, зокрема:

  • мікропідприємства зі співробітниками до 20 осіб і доходом за рік до 2 млн євро;
  • малі підприємства з працівниками до 50 осіб і доходом до 5 млн євро;
  • середні – кількість співробітників до 250 осіб і дохід до 10 млн євро.

Учасники мають працювати на українському ринку не менше ніж рік та мати сталий прибуток. Компанії перевірятимуть на відповідність соціальним та економічним стандартам.

Умови участі в програмі

  1. Обсяг фінансування становить максимум 30 тисяч євро до виданого кредиту (інвеспроєктна сума не може перевищувати 240 тисяч євро).
  2. Частка грантових коштів дорівнюватиме 30% загальної суми проєкту для переміщених підприємств і 20% – для місцевого бізнесу.
  3. Термін кредиту – від 24 до 60 місяців на інвестиційні цілі та від 12 до 36 місяців на обігові цілі.
  4. Можна залучити програму державного кредитування "5-7-9".

Щоб зареєструватися, необхідно зібрати повний пакет документів, а саме заяву у двох екземплярах, інвестиційний чи бізнес-план розвитку, звіт про діяльність підприємства, документи КВЕД. Важливо вказати дані щодо роботи, які впливають на призначення виплати: кількість персоналу, відсоток приватного капіталу (не менше 70%), чистий прибуток за 2021-2022 рр.

Як тільки реалізація інвестиційного проєкту буде завершена, учасник отримає грантову компенсацію. Зауважимо, на фізичних осіб-підприємців програма не поширюється.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що роботодавці можуть отримати компенсацію від держави та розповідав, яку умову треба виконати. Також ми повідомляли, кому треба відзвітувати перед податковою за 2022 рік.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.