Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бізнес Ахметова "евакуюється" в Угорщину? До чого готується група Метінвест

Компанія всерйоз зацікавилася питанням придбання меткомбінату Dunaferr в сусідній країні

Фото: SCM. Колаж: Pro Гроші

Метінвест планує придбати компанію в Угорщині

Фото: SCM. Колаж: Pro Гроші

Українська металургійна та гірничодобувна компанія Метінвест звернулася до уряду Угорщини із заявою, у якій висловила зацікавленість у придбанні меткомбінату Dunaferr.

Про це пише Agrus.Media.

Видання зазначає, що виконавчий директор Метінвесту Юрій Риженков надіслав листа прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану. Він зазначив, що українська компанія розглядає Dunaferr "як потенційно цінне доповнення до групи".

"Ми повністю впевнені, що як частина сім'ї Метінвест Dunaferr зробить великий внесок в угорську національну економіку", – зазначив Риженков.

Для чого Метінвесту угорська компанія

Він пояснив, що меткомбінат Dunaferr може забезпечити низку синергій для Метінвесту і відповідає стратегії компанії, дозволяючи повністю використовувати власну сировину – залізорудний концентрат, окатиші та коксівне вугілля.

Водночас у Метінвесті припустили, що компанії потрібні будуть інвестиції у розмірі не менше 150 млн євро для перезапуску та підтримки роботи Dunaferr на рівні 60% використання, а також знадобиться "значна інвестиційна програма, щоб увідповіднити її до екологічної політики ЄС, спрямованої на скорочення викидів вуглецю на 55% до 2030 року.

Компанія Dunaferr була ліквідована в грудні після того, як угорський уряд змінив свої закони про банкрутство. Меткомбінат отримав тимчасову адміністрацію.

Хто ще хоче придбати Dunaferr

Британська Liberty Steel постачає вугілля компанії Dunaferr для підтримки роботи коксових печей і також зацікавлена у придбанні компанії.

Зі свого боку, в Метінвест раніше заявляли, що вважають за потрібне стежити за ситуацією навколо Dunaferr. Заява прозвучала після того, як в Угорщині розпочалася процедура ліквідації цього меткомбінату, який був одним із найбільших і найближчих до України споживачів вугілля та ЗРС.

"Метінвест є чи не єдиною у Європі компанією, яка завдяки вдалій географії та власному виробництву ЗРС може забезпечити безперервну завантаженість Dunaferr і вберегти комбінат від ліквідації, а його робітників — від втрати роботи. Саме тому Група виявляє певний інтерес до комбінату Dunaferr", – пояснили в компанії Ріната Ахметова.

Раніше ми писали про те, що суд в Україні повернув велике металургійне підприємство росіянам. Також ми розповідали про нові пільги для бізнесу під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.