Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Біткойн коштуватиме 10 мільйонів доларів? Бізнесмен розповів, коли це може статися

Що буде з головною криптовалютою через десять років – прогноз британського бізнесмена

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Яким буде курс криптовалюти через десять років

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На початку 2023 року курс біткойна почав стрімко зростати, попри негативну тенденцію минулого року, коли головна криптовалюта світу втратила близько 64%.

Про це йдеться в прогнозі гендиректора Blockstream і розробника ядра біткойна Адама Бека.

За його даними, вже у 2032 році біткойн може коштувати 10 мільйонів доларів. Водночас ринкова ринкова капіталізація біткойна злетить до 200 трильйонів доларів.

За даними видання Coinphony, даний прогноз базується на теорії Хела Фінні, який ще у 2009 році говорив, що якщо біткойн стане головною платіжною системою у світі. Цей прогноз ще не справдився, але його реалізація стала значно ближчою, ніж 14 років тому.

Які умови необхідні для того, аби прогноз справдився

  • на думку бізнесмена Адама Бека криптовалюті необхідне вдосконалення інфраструктури гаманців і технологій рівня 2 біткойнів;
  • має прийти нова хвиля інвесторів, які навчаться зберігати та накопичувати біткойни, а не лише займатися трейдингом.

Як зростав біткойн

За минулі десять років курс біткойна зростав у 2,036 рази на рік. Якщо так триватиме й надалі, біткойн сягне 10 мільйонів доларів, а ринкова капіталізація 200 трильонів доларів до кінця наступних двох халвінгів, приблизно через 9 років.

Який курс біткойна станом на 13 лютого

Від початку 2023 року біткойн зріс на понад 30% і коштує більше 21 600 доларів, за даними MarketWatch.

Розвиток ринку криптовалют в Україні

Від початку повномасштабної війни все більше підприємців розуміють, що інтеграція криптопроцесингу дозволить збільшити прибуток, тому що громадяни все частіше користуються коїнами та можливостями, які дає цей ринок. Згідно зі звітом ООН на конференції з торгівлі та розвитку в серпні 2022 року, наша держава займає перше місце у світі за рівнем прийняття крипти.

Посприяти розвитку допоміг Закон України "Про віртуальні активи", який 15 березня 2022 року підписав президент Володимир Зеленський. Тож не дивно, що бізнес інтегрує нові технології та починає співпрацювати зі світовими блокчейн-системами, наприклад, криптобіржею Binance. Нагадаємо, що вона анонсувала вигідні взаємовідносини з десятком українських ритейлерів, а WhitePay (конкурент на ринку) повідомила про перемовини з 45 компаніями.

Як оплатити товар криптовалютою

Маючи на смартфоні технологію безконтактної оплати та цифровий гаманець, на якому зберігаєте крипту, просто піднесіть телефон до термінала. Система автоматично конвертує коїни в національну валюту по встановленому курсу. До речі, якщо ви зареєстровані на біржі, то зазвичай вона надає користувачам гаманці, де можна тримати найбільш популярні різновиди цифрових грошей.

В Україні навіть створили першу національну віртуальну платіжну картку Weld Card, яка прив’язується до гаманця: вона обслуговується системою Mastercard та працює як звичайний безготівковий рахунок. Під час оплати необхідна кількість коїнів списується з віртуального гаманця. Оформлення абсолютно безплатне та займає до 15 хв.

Раніше ми писали про те, де можна витратити коїни та що на них можна купити. Також сайт Pro Гроші повідомляв, що в Україні запустили першу криптокарту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.