Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Криптобіржі під ударом: чому у США судяться з Binance та Coinbase й що робити інвесторам

Розповідаємо, що відбувається з двома найбільшими криптобіржами США та до чого готуватися інвесторам

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

SEC стверджує, що Binance.US наражає на «значний ризик» кошти клієнтів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Комісія з цінних паперів та бірж США буде судитися з криптобіржами Coinbase, Binance Holdings Ltd, яка керує найбільшою у світі платформою для торгівлі криптовалютами Binance.com, та проти засновника останньої Чанпена Чжао. Регулятор вважає, що криптобіржі порушують законодавство про цінні папери, приховують від інвестора свої дії та неправомірно використовують кошти клієнтів.

Розповідаємо, чи потрібно інвесторам терміново виводити гроші з крипти, аби убезпечити себе, та куди зараз найвигідніше інвестувати.

Що відбувається?

Зазначається, що Binance підозрюють у змішуванні активів клієнтів, які потім перенаправляють третім особам — у компанії Sigma Chain та Merit Peak Limited, якими керує Чанпен Чжао.

Також регулятор підозрює, що великі американські клієнти торгували на платформі Binance.com з дозволу Чжао, хоча формально у них немає доступу до "глобальної" біржі Binance.

Крім того, Комісія з цінних паперів та бірж США заявляє, що визнає токен BNB, як і стейблкоїн BUSD, цінними паперами. Випуск BUSD потрапив під заборону ще у лютому.

У скарзі SEC до Coinbase, яку регулятор подав 6 червня, криптобіржу звинувачують у роботі як незареєстрованого брокера.

Вказується, що Coinbase обробляла транзакції з криптовалютою та ухилялася від вимог щодо розкриття інформації, призначених для захисту інвесторів. А також у торгах щонайменше 13 криптоактивами, які мали бути зареєстровані, включаючи такі токени, як:

  • Solana.
  • Cardano.
  • Polygon.

Що буде з капіталом інвесторів?

У своєму позові до Binance SEC вимагає постійної заборони на подальшу діяльність для біржі та Чжао, вилучення незаконно отриманих доходів із відсотками та фінансові санкції.

SEC також ініціювала заморожування активів Binance.US, щоб унеможливити виведення коштів в інші юрисдикції під час розгляду судової справи.

За інформацією SEC, Binance.US наражає на "значний ризик" кошти клієнтів, які, ймовірно, знаходяться в США, на суму 2,2 мільярда доларів.

Тож ці кошти вилучать, якщо з'ясується, що вони пов'язані з незаконною діяльністю. Інвесторам потрібно завчасно продумати, куди вивести гроші, аби не потрапити в халепу, адже проблеми Binance у США можуть запустити ефект доміно в інших країнах та на інших біржах.

Куди перевести капітал?

Враховуючи ралі технологічних компаній та загальне зростання S&P 500 майже на 15% із початку року, фондовий ринок 一 вигідний варіант для інвесторів прямо зараз.

Цифровими активами зараз можна поповнювати брокерські рахунки у Freedom24. Для цього потрібно:

  • у торговій платформі перейти у розділ "Поповнити банківською карткою";
  • обрати "Digital Assets";
  • ввести суму платежу;
  • оформити переказ, попередньо прочитавши умови угоди.

У Freedom24 зарахування коштів проходять через Lunu.io, яка дозволяє конвертувати криптовалюти у фіатні гроші та створена для роздрібних транзакцій. Lunu працює з Blockchain Wallet, Trust Wallet, Metamask, криптобіржами Binance, Coinbase, Crypto.com, Kraken та ін. Найпростішим способом є Binance Pay 一 щоб перекинути гроші між рахунками, достатньо відсканувати QR-код у Freedom24 та авторизувати платіж на біржі Binance.

Також можна використати брокерський рахунок у Freedom24 як тиху гавань, щоб перечекати негаразди на ринку крипти — зберігати кошти на рахунку з дохідністю до 5,3% річних у валюті.

Раніше сайт Pro Гроші пояснював, чому люди усе менше вірять у цифрове інвестування. Також ми писали, як криза на крипторинку впливає на стабільність цифрових грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.