Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Біткоїн під ударом: як криза на крипторинку впливає на стабільність цифрових грошей

Найпопулярніша у світі криптовалюта додавала у ціні з 2023 року, але обсяги торгів та ліквідність на крипторинку значно згасли, якщо порівнювати з минулим роком

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Чому ліквідність біткоїнів залишається низькою, хоча вартість криптовалюти постійно зростає

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ліквідність біткоїнів залишається на дуже низькому рівні, попри помітне зростання вартості криптовалюти у 2023 році. Біткоїн став найприбутковішим активом у першому кварталі, але регулятивні заходи, що посилюються в США, і крах кількох "криптодружніх" банків стримали ентузіазм багатьох інвесторів.

Про це пише агентство Bloomberg.

"Багато криптофірм не хочуть опинитися в епіцентрі битви між регулюючими органами США і біржами", — пояснив аналітик французької компанії Kaiko Конор Райдер.

Хоча криптовалюта додавала у вартості, починаючи з 2023 року, обсяги торгів та ліквідність на крипторинку значно згасли, якщо порівнювати з 2022 роком.

За інформацією Bloomberg, це сталося на тлі загального падіння цін на цифрові валюти, внаслідок якого біткоїн подешевшав приблизно на 38% до 28 тисяч доларів, а деякі інші монети втратили ще більше.

Після цього багато інвесторів залишили ринок, а потім своє повернення відклали через низку скандалів з регуляторами та крахом криптобірж.

Що з курсом біткоїна зараз

Станом на 3 квітня 2023 року, біткойн, за даними Coinmarketcap, торгується на рівні близько 27 700 доларів.

Натомість вартість найменших токенів, таких як Ether, Solana та Avalanche, починає знижуватися слідом за найпопулярнішою криптовалютою.

Зазначимо, що 19 березня курс біткоїна вперше з 12 червня 2022 року перетнув позначку у 28 тисяч доларів.

Чого очікувати від біткоїна у 2023 році

Fairlead Strategies LLC прогнозує, що цього року біткоїн може просісти нижче позначки 14 тисяч доларів за монету. Інвестор-ветеран Марк Мобіус взагалі очікує, що криптовалюта коштуватиме 10 тисяч доларів.

Ще песимістичнішими перспективи монети вважають аналітики Standard Chartered. На їхню думку, у 2023 році на біткоїн очікує обвал до 5 тисяч доларів.

Однак з таким прогнозом не погоджується інвестор та засновник венчурної компанії Draper Associates Тім Дрейпер. Він впевнений, що вже до середини 2023 року ціна першої криптовалюти сягне $250 тисяч за монету.

В принципі, передбачити точний курс біткоїна на цілий рік неможливо. Однак варто оцінювати всі події та розуміти, що інвестувати у такий тип активів варто лише, усвідомлюючи всі ризики.

Раніше ми розповідали, чи коштуватиме біткоїн 10 мільйонів доларів. Також ми писали, де можна оплатити БігМак біткойном.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.