Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Компенсація від Нової пошти за зіпсовану посилку – чому клієнту можуть відмовити

Знання своїх прав та обов'язків, а також дотримання рекомендацій можуть допомогти уникнути неприємних ситуацій при відправленні та отриманні посилок

Фото: Нова пошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Розповідаємо, чому Нова пошта може відмовити у компенсації

Фото: Нова пошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці часто використовують послуги поштових компаній для відправлення та отримання посилок. Втім, час від часу виникають ситуації, коли посилку можуть зіпсувати. У таких випадках важливо знати свої права та обов'язки, а також умови, за яких компанія може відмовити в компенсації вимог по претензії.

У Новій пошті розповіли, коли клієнту можуть відмовити в компенсації.

Відсутність акту прийняття-передання

У випадку пошкодження або недостачі вмісту відправлення, компанія "Нова пошта" може відмовити в компенсації, якщо акт прийняття-передання не був оформлений у момент отримання відправлення.

Пошкоджений вміст при цілому упаковуванні

Якщо пакування залишилося цілим, а вміст відправлення пошкоджено, то це може статися через ненадійне пакування з боку відправника. У такому разі компанія може відмовити в компенсації.

Пошкоджене упакування, але вміст цілий

Пакування посилки слугує для захисту відправлень. Тому, якщо пакет або коробка були пошкодженні, а вміст цілий, то Нова пошта може відмовити у компенсації.

Вимоги відшкодування моральної шкоди

Компанія "Нова пошта" може відмовити в компенсації вимог з відшкодування моральної шкоди. Це означає, що вам можуть не відшкодувати моральну шкоду чи розчарування через незручності, пов'язані з доставленням посилки.

Інші окремі випадки

Крім вищезазначених ситуацій, компанія "Нова пошта" може відмовити в компенсації в інших окремих випадках, які можуть бути визначені їхніми правилами та політикою обслуговування.

Нова пошта запропонувала незвичайну послугу

Поштовий оператор запропонував українцям опцію автосписання коштів з картки. Щоб скористатися послугою потрібно:

  1. Завантажити мобільний додаток та авторизуватися.
  2. У особистому кабінеті перейти до розділу "Банківські картки".
  3. Додати картку та встановити її як основну.

Після цього оплата послуг Нової пошти буде автоматично списуватися з вашої картки. Просто приходьте до відділення та кажіть касиру, що хочете скористатися автосписанням.

Раніше ми повідомляли, що Нова пошта випустила власний одяг. Також ми писали, про яку послугу від Нової пошти варто знати підприємцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.