Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ігор Коломойський хоче змінити заставу – чи вдасться адвокатам добитися свого

Під час судового засідання українському олігарху дозволили сісти поруч з його адвокатами

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Адвокати Ігоря Коломойського просять скасувати збільшення застави

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Сьогодні, 6 жовтня, Київський апеляційний суд розпочав розгляд справи про захист українського олігарха Ігоря Коломойського. Адвокати бізнесмена просять скасувати рішення про збільшення розміру застави на суму 3,9 мільярда гривень.

Pro Гроші розповідають, що відбулося на засіданні суду.

Суд Києва наразі розглядає апеляцію адвокатів Ігоря Коломойського

Захисники бізнесмена наполягають на тому, що збільшення розміру застави до 3,9 мільярда гривень є надмірним і необґрунтованим. Сам Ігор Коломойський в коментарі журналістам повідомив, що сьогодні має гарний настрій, проте він утримався від коментарів щодо можливого результату розгляду справи у суді.

Варто зазначити, що Коломойському дозволили сидіти біля своїх адвокатів, а не в камері зали судового засідання. Вони обговорювали деталі справи та слідкували за ходом судового процесу.

Коломойський визнав у суді, що має громадянство Ізраїлю та Кіпру

На засіданні Коломойський підтвердив наявність українського громадянства. Проте, суддя Київського апеляційного суду повідомила, що його громадянство припинено, починаючи з 17 липня 2022 року. У відповідь на це бізнесмен заявив, що міграційна служба не сповістила його про це рішення.

Крім того, олігарх розповів про наявність інших своїх паспортів. Він стверджує, що має громадянство Кіпру та Ізраїлю. Прокурори зазначили, що, крім внутрішнього паспорта громадянина Ізраїлю, у Коломойського також є закордонний паспорт, чому є підтвердження у документах посольства Ізраїлю в Україні.

Яке рішення суду було оголошено бізнесмену на минулому засіданні

Бізнесмен Ігор Коломойський намагався оскаржити свій запобіжний захід, а саме тримання під вартою з альтернативою застави у сумі 510 мільйонів гривень 25 вересня. Тоді представники олігарху звернулися до судді з проханням скасувати арешт з альтернативою застави.

На засіданні були присутні працівників телеканалу 1+1. Вони запропонували взяти Коломойського на поруки. Проте, суд відхилив апеляцію Коломойського.

Раніше ми повідомляли, що у сестри Коломойського знайшли незвичну нерухомість у Франції. Також ми писали, що відомо про арешт майна дружини Медведчука.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.