Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Коли Чорна п'ятниця в Україні у 2023 році та до яких знижок готуватися

Розповідаємо, коли розпочнеться період найбільших знижок у 2023 році, а також як зробити свої покупки корисними та вигідними в цей час

Фото: Unsplash

Чорна пʼятниця - це не маркетинговий хід

Фото: Unsplash

Незалежно від купівельної спроможності, бажання зекономити притаманне більшості людей. Знижки завжди приваблюють покупців, а найбільший дисконт можна отримати в Чорну п’ятницю, яка цьогоріч припадає на 24 листопада.

Про те, як зекономити в період найбільшого розпродажу, розповідає редакція Pro Гроші.

Традицію робити знижки в Чорну п'ятницю вигадали продавці у США, вони помітили тенденцію серед американців – приходити за покупками саме після Дня подяки. У більшості людей ця назва асоціюється з великими знижками, але на початку цей день пов'язували з величезними заторами на дорогах. Щоб збільшити свої продажі, деякі магазини в цей період розпочинають роботу раніше ніж зазвичай, інколи о шостій ранку, а дехто наважується запустити покупців й опівночі.

Деякі товари зазвичай коштують досить дорого, тому навіть економія у 10-20% буде відчутною для гаманця. Багато людей планують придбати на Чорну п’ятницю одяг та взуття. Адже магазини виставляють хороші знижки, заохочуючи покупців скористатися саме їхньою пропозицією.

Великі знижки інколи викликають недовіру у покупців та змушують замислитися, чи немає підступу у такій дивовижно низькій ціні, але Чорна п'ятниця насправді вигідна продавцям. За рахунок великої кількості покупців, магазини перекривають втрати за знижену ціну товарів, а ще це гарний спосіб позбутися певного виду товару та оновити асортимент. Окрім знижок на техніку та побутові товари можна зустріти дисконт на різноманітні послуги, курси й підписки на рік. А розмір знижок інколи сягає 50% і навіть 90%.

Як підготуватись до Чорної п'ятниці, щоб покупки були дійсно вигідні та корисні

Перш за все варто перевірити ціни на товари, які ви плануєте купувати, до старту розпродажу. Це допоможе зрозуміти наскільки вигідною буде покупка коли цінник буде знижено. Також, для того, щоб не зробити необдуманих покупок, піддавшись шарму магазинних знижок, варто скласти список необхідних товарів. Таким чином в перші години знижок можна одразу придбати те, що тобі дійсно потрібно і що стане у пригоді в майбутньому. Саме тому, якщо правильно підготуватись, за допомогою Чорної п’ятниці можна непогано зекономити, а покупки будуть корисними, а не спонтанними.

Раніше ми писали, де українці можуть дешево закупитися технікою та гаджетами, а також які магазини встановили "гарячі" знижки на косметику.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.