Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кінець епосі Apple? Хто тепер задаватиме тренди у світі технологій

Розповідаємо, яка прикрість сталася з компанією Apple на початку 2024 року та що це означає

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Apple більше не є найдорожчою компанією світу

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Компанія Apple поступилася першим місцем у списку найдорожчих компаній світу. Дітище Стіва Джобса програло конкуренцію технологічній корпорації Microsoft.

Як повідомляє Reuters, перегони між компаніями остаточно закінчилися після того, як акції Apple серйозно просіли на початку 2024 року, тоді як акції Microsoft додавали у ціні на тлі новин про розвиток штучного інтелекту ChatGPT.

Так, 11 січня ринкова оцінка Microsoft досягла 2,875 трильйона доларів. Ця цифра забезпечила їй перше місце з капіталізації у світі. Тим часом показник у Apple — 2,871 трильйона доларів.

Аналітики кажуть, що виробник iPhone потрапив у лещата нестабільності після кількох хвиль зниження рейтингів компанії. На цьому фоні інвестори почали сумніватися, що ситуація з продажами смартфонів зміниться на краще. Особливою невдачею для компанії є падіння продажів смартфонів у Китаї.

"Так мало статися, що Microsoft випередить Apple. Microsoft росте швидше і може отримати більше вигоди з революції генеративного ШІ", — зазначив аналітик D.A. Davidson Гіл Лурія.

Зауважимо, що востаннє Microsoft був попереду Apple у рейтингу найбагатших компаній у 2021 році.

Хто отримає компенсацію від Apple

Компанія виплачує кошти на підставі колективного позову про таємне уповільнення роботи деяких пристроїв бренду. Мова про те, Apple таємно від клієнтів сповільнювала роботу низки моделей смартфонів. Через це знизилась продуктивність таких моделей:

  • iPhone 6;
  • iPhone 6 Plus;
  • iPhone 6s;
  • iPhone 6s Plus;
  • iPhone SE.

Тепер компанія має виплатити 500 мільйонів доларів, тобто близько 3,5 тисячі гривень (92,17 долара) кожному, хто підтримав колективний позов.

Найбагатші династії світу: хто вони

У наш час досі існують династії, які змогли не тільки вберегти, а й примножити прибуток, який починали ще їхні далекі-далекі пращури. Але у трійці найбагатших династій світу перебувають:

  • правляча сім’я Об’єднаних Арабських Еміратів Аль Нахайян – 305 млрд доларів;
  • родина Волтонів, власники магазинів Walmart – 259,7 млрд доларів;
  • родина Ермес, виробник товарів класу люкс Hermes – 150,9 млрд доларів.

Прочитати більше про династії та про те, як їм вдалося стати настільки багатими, можна у нашому матеріалі.

Раніше ми писали, скільки грошей має та чим володіє засновник Microsoft Біл Гейтс. Також ми розповідали, скільки коштують автомобілі, на яких роз'їжджають найпопулярніші українські блогери.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.