Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ілона Маска запідозрили у нечесності: у чому провинився мільярдер

Мільярдер Ілон Маск наразі ніяк не коментував ситуацію, яка виникла в компанії, де він є генеральним директором

Фото: УНІАН,  EPA. Колаж: Pro Гроші

Ілона Маска перевірять, чи планує він використати кошти Tesla для будівництва нового будинку

Фото: УНІАН, EPA. Колаж: Pro Гроші

В американського підприємця та мільярдера Ілона Маска можуть виникнути неприємності через можливі зловживання. Усе тому, що компанія Tesla запідозрила свого гендиректора у бажанні використати компанію для будівництва будинку.

Як стало відомо The Wall Street Journal, розслідування щодо можливих зловживань вже розпочалося.

Мова про те, що Ілон Маск будує будинок поблизу Gigafactory в Остіні. Ініціатива під назвою "Проєкт 42", як вважають, передбачає закупівлю спеціального скла на мільйони доларів. Зазначається, що фірми з обмеженою відповідальністю, пов'язані з мільярдером та його керівництвом, теж придбали багато земельних ділянок у цьому районі.

Про хід і результати розслідування наразі нічого не повідомляється. Однак журналістам відомо, що рада директорів Tesla хоче почути думку самого Ілона Маска щодо цієї ситуації.

Як заробляє Ілон Маск

Tesla – компанія з річним оборотом понад 20 мільярдів доларів займається виробництво електрокарів.

Solar City – дочірнє підприємство Tesla, виготовляє електросистеми. Бюджет компанії — майже 10 мільярдів доларів, а у власності Ілона Маска є 20%.

Hyperloop. Ще один грандіозний задум Маска. Бізнесмен хоче збудувати вакуумний поїзд — найшвидший засіб для перевезення людей у ​​всьому світі. Будівництво лише 1 кілометра траси Hyperloop коштуватиме 20 млн дол. А окупиться трек для поїзда за 8-12 років.

Space X – головне дітище мільярдера. На кінець 2022 року компанію оцінювали у 35 мільярдів доларів. Але за прогнозами, її вартість зросте до 145 мільярдів до 2025 року. Якщо прогнози збудуться, тоді Space X стане найдорожчою компанією у світі.

Які доходи має Tesla

За підсумками III кварталу 2022 року, прибуток компанії склав 15 653 доларів з однієї автівки. Для прикладу, такі автогіганти, як Volkswagen AG, Toyota Motor Corp та Ford Motor. Co заробляють набагато менше.

Компанія інвестувала значні кошти в нову технологію виробництва, і саме це є підґрунтям переваг у собівартості продукції компанії.

Нагадаємо, сайт Pro Гроші вже пояснював, чи можна їздити на автомобілях Tesla по українських дорогах. Також ми розповідали, про яку приховану функцію в автівках Ілона Маска навіть не здогадуються водії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.