Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Е-резидентству в Україні бути! Рада зробила вирішальний крок

Нардепи затвердили важливий для української економіки законопроєкт 252 голосами

Фото: Дія, Верховна Рада. Колаж: Pro Гроші

ВР підтримала законопроєкт про е-резидентство

Фото: Дія, Верховна Рада. Колаж: Pro Гроші

Верховна Рада схвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 5270 про е-резидентство. Рішення підтримали 252 нардепа.

Про це повідомили у пресслужбі Мінцифри.

Відповідно, найближчим часом іноземці матимуть можливість отримати статус е-резидента та відкрити свій бізнес в Україні онлайн без фізичної присутності.

За словами нардепа Ярослава Железняка, в перший рік очікуються вже 1000 е-резидентів. Список країн, громадянам яких дозволено стати е-резидентами України, визначить уряд.

Як це працює?

  • Фахівець реєструється у Дії та проходить фінансову та безпекову перевірку.
  • Якщо все добре, він стає електронним резидентом – по факту, електронним платником єдиного податку на 3-й групі без ПДВ та отримує ЕЦП.
  • Відкриває дистанційно рахунок у банку. І саме банк буде податковим агентом для е-резидента
  • Працює та сплачує податок – 5% від доходів в рамках ліміту ФОП 3-ї групи. Більше ліміту – 15%.
  • Всі документи – в електронній формі, всі листування з ДПС – онлайн, всі розрахунки – безготівкові.

Команда Мінцифри вже розробляє веб-версію та мобільний застосунок із використанням хмарних технологій цифрового підпису для е-резидентів.

"Такі сучасні та дієві інструменти допоможуть зареєструвати підприємця, відкрити банківський рахунок у декілька кліків – швидко та зручно, через браузер або смартфон", – додали у Мінцифри.

Раніше Міністерство цифрової трансформації провело дослідження, в результаті якого стало відомо, що загалом українським е-резидентством цікавляться спеціалісти з інтернет-маркетингу та продажів (21,4%), програмісти (20,4%), вебдизайнери (14,3%), проджект-менеджери (10,7%). Це топ-професії. У дослідженні взяли участь понад чотири тисячі іноземців. Вони реєструються на порталі та вказують, чим займаються, а також відповідають на інші запитання анкети, що допомагає краще зрозуміти портрет кінцевого користувача.

Нагадаємо, ми пояснювали, який бізнес активно продають українці, а який купують. Також сайт Pro Гроші писав, що в "Дії" пояснили, навіщо українцям потрібно купувати військові облігації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.