Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Додай енергії бізнесу: хто з українців може отримати 500 тисяч євро

У Кабміні розповіли, хто із українських підприємців може долучитися до програми

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Максимальний термін інвестиційного кредиту – 5 років

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У четвер, 6 квітня, розпочався проєкт допомоги українському бізнесу від Німеччини – підприємці зможуть отримати до 500 тисяч євро кредиту на розширення свого бізнесу.

Про це повідомляє урядовий портал.

Фінансування програми "Додай енергії твоєму бізнесу" передбачено на суму 7 мільйонів євро у межах проєкту уряду Німеччини "Рефінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств України через фінансовий сектор".

Хто може долучитися до програми:

  • мікро-, малі та середні підприємства, які:
  • здійснюють свою діяльність понад 1 рік;
  • мають позитивну кредитну історію;
  • їхній інвестиційний проект у сфері енергоефективності має забезпечити мінімальне зниження CO2 на 20%.

Як бізнесу взяти участь у програмі

У першу чергу, підприємство має звернутись до одного з банків-партнерів, а саме до "Укргазбанку" чи "Банк Львів", та надати необхідний пакет документів. На їхній підставі відповідно до критеріїв прийнятності програми банк ухвалює рішення щодо видачі кредиту.

Максимальна сума кредиту – до 500 тисяч євро у гривневому еквіваленті. Максимальний строк інвестиційного кредиту – 5 років.

"В умовах зростання цін на енергоносії в Україні та в усьому світі важливість програми є напрочуд високою. Перші кредити в рамках програми будуть надані для енергозабезпечення малих та середніх підприємств України шляхом закупівлі альтернативних джерел живлення для забезпечення безперебійної роботи малих та середніх підприємств України. А це сотні збережених робочих місць, а отже сотні щасливих українських родин. Позику від уряду Німеччини надано на 30 років, тож проект буде довготривалим", - зазначив виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон.

Бізнес має подавати податкові декларації

Всі підприємці в Україні повинні звітувати щодо своїх фінансових надходжень. Для цього подається податкова декларація, де часто бізнесмени неправильно вказують реквізити. Через помилки в документі його вважають недійсним, що призводить до необхідності переробляти звіт.

В Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків розповіли, які неточності найчастіше фіксують у деклараціях. В топ-5 помилок потрапили:

  • неправильна дата подання звіту;
  • повне ім’я посадових осіб замість ініціалів і прізвища;
  • невірне найменування контролюючого органу, до якого подається звітність;
  • скорочена назва платника податків замість повного найменування;
  • відсутність інформації про додатки до документа.

Раніше сайт Pro Гроші писав про податки у квітні та розповідав, що нового запровадять для українців і як це вплине на бізнес. Також ми повідомляли, що деяким українцям потрібно сплатити податок на авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.