Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціна вас здивує – скільки коштували перші логотипи найвідоміших компаній (фото)

Всі компанії намагаються дотримуватися першочергової ідеї їхнього логотипа навіть через кілька років

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деяким логотипам більше ста років

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Логотип — одна з найвпізнаваніших речей бренду. Саме ці кольори, написи та навіть форма літер можуть асоціюватися у людей з вашим продуктом. Тому важливо досить детально пропрацювати цей момент, адже інколи навіть у найвідоміших компаній після зміни лого падали продажі.

Розповідаємо, скільки коштували перші логотипи найвідоміших компаній.

Nike

У 1971 році Філ Найт, засновник Blue Ribbon Sports, найняв студентку-дизайнера Портлендського університету Каролін Девідсон для розробки логотипа для взуття. Дівчина представила йому кілька варіантів дизайну, але чоловік не вважав, що галочка — це саме те, що треба. Однак і відмовлятися від цієї ідеї він не став, а лише сказав: "Дамо трошки більше часу і може він сподобається в майбутньому".

Компанії на той час логотип обійшовся всього в 35 доларів. Однак пізніше, коли логотип Nike став відомий у всьому світі, Найт надіслав дизайнеру діамантове кільце у вигляді галочки. Також там був конверт з акціями компанії. Так він висловив свою подяку.

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Google

1998 році Сергій Брін, один зі співзасновників компанії, розробив логотип. Саме тому він обійшовся у 0 доларів. Від самого початку той мав різноколірні літери та навіть знак оклику, який пізніше прибрали.

Пізніше логотип неодноразово змінювали, але завжди намагалися дотримуватися основної ідеї.

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Coca-Cola

Це бренд має найбільш впізнаваний та фірмовий стиль логотипа. Йому вже понад 117 років, і створив його бухгалтер й один з власників компанії Френк Робінсон. Чоловік вмів каліграфічно писати, а тому просто на папері написав назву продукту. Звісно, що логотип їм обійшовся безоплатно.

До речі, логотип компанії написано каліграфічним шрифтом "Спенсер".

Пізніше було прийнято рішення змінити лого компанії на New Coke. Однак вони почали втрачати продажі, адже споживачам не подобалося нова назву напою. Через деякий час напою повернули колишню назву.

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Де українські бренди купують рекламу у 2023 році


Раніше ми розповідали, що телебачення для бізнесу залишилося в минулому. Тепер бренди використовують можливості соціальних мереж і рекламують товари й послуги за допомогою блогерів-мільйонників. Так вдається охопити дуже широку аудиторію, яка має довіру до інфлюенсера.

Двома платформами, де щодня можна наштовхнутися на рекламну інтеграцію, є Instagram і YouTube. Про те, скільки коштує реклама, читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що маркетинг вимагає сучасних рішень, і розповідав, де українські бренди купують рекламу. Також ми повідомляли, як не стати жертвою агресивного маркетингу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.