Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бюджетні смартфони від Xiaomi в минулому? Скільки коштують нові моделі (фото)

Новинки переважно відрізняються лише потужністю процесорів, але можуть похвалитися непоганими характеристиками

Фото: gullivercenter.com, Pexels, скрін. Колаж: Pro Гроші

Xiaomi випустила нові флагмани, які дорожчі звичайних моделей

Фото: gullivercenter.com, Pexels, скрін. Колаж: Pro Гроші

Популярний китайський бренд смартфонів Xiaomi, який НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни, випустив довгоочікувані новинки – моделі 13T і 13T Pro. Їх уже запустили у глобальний продаж, а вартість дещо відрізняється від звичної для компанії.

Про це йдеться на офіційному сайті Xiaomi.

Завдяки непоганим характеристикам телефони називають найкращими серед моделей бренду у співвідношенні "ціна-якість". Нові власники гаджетів за свої гроші отримають такі налаштування екрана:

  • 6,67-дюймовий AMOLED-дисплей;
  • частоту оновлення 144 Гц;
  • пікову яскравість 2600 нт;
  • роздільну здатність 2712x1220.

Презентація нових смартфонів Xiaomi
Презентація нових смартфонів Xiaomi
Фото: Скріншот

Обидва смартфони також можуть похвалитися захистом від вологи й пилу за стандартом IP68. Характеристики камер не менш потужні, що сподобається любителям фотографувати та знімати навколишній світ:

  • в T-версії використовується оптика Leica;
  • датчик на 50 Мп з ширококутним об'єктивом;
  • датчик на 50 Мп з телеоб'єктивом;
  • датчик на 12 Мп з надширококутним об'єктивом;
  • сенсор для селфі на 20 Мп (вбудований в отвір по центру екрана);
  • стандартна зйомка відео в 4K при 60 fps;
  • можлива зйомка в 8K при 24 fps;
  • підтримка HDR10+.

Оснащення всередині смартфонів майже не відрізняється, але в моделі Xiaomi 13T стоїть процесор Dimensity 8200-Ultra, тоді як для 13T Pro використали MediaTek Dimensity 9200 Plus. Перший процесор має 12 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ внутрішньої, другий порадує 12/16 ГБ ОЗП і від 256 ГБ до 1 ТБ флешпам'яті.

Новинки Xiaomi 13T та Xiaomi 13T Pro
Новинки Xiaomi 13T та Xiaomi 13T Pro
Фото: Appuals.com

Новинки працюють на прошивці MIUI 14, зарядка підтримується акумулятором ємністю 5 000 мА/год. Розробники заявили, що Pro-версію можна повністю підживити за 19 хвилин завдяки підтримці технології "швидкої" зарядки.

Наразі обидва флагмани надійшли в продаж у Європі, вони доступні в 3-х кольорах – зеленому, чорному та синьому. Ціна базової версії Xiaomi 13T – 670 доларів (орієнтовно 25 000 грн), вартість Pro-версії – 790 доларів (29 000 грн). Такі показники сильно відрізняються від тих, які українці звикли бачити в магазинах, адже довгий час бренд Xiaomi вважають найбільшим постачальником бюджетних гаджетів.

Телефони від бренду Xiaomi
Телефони від бренду Xiaomi
Фото: Скріншот

Новинки від Apple у 2023 році

Раніше ми розповідали, що у вересні відбулася традиційна презентація новинок від компанії Apple. Бренд показав чотири смартфони нового покоління: iPhone 15 та iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Як очікувалося, лінійку значно покращили, порівняно з попереднім випуском.

Зокрема, телефони отримали оновлений OLED-дисплей Super Retina з підтримкою технології Dolby VIsion та яскравістю 1 600 ніт (пікова – 2 000 ніт). Основна камера має 48 Мп, здатна знімати відео в 4K. Батарея – з покращеною ємністю, компанія запевнила, що тепер iPhone 15 буде працювати без підзарядки весь день.

Усі презентовані моделі надійшли в попередній продаж 22 вересня. Ціни такі:

  • iPhone 15 – 799 доларів (29 610 грн);
  • iPhone 15 Plus – 899 доларів (33 316 грн);
  • iPhone 15 Pro – 999 доларів (37 022 грн);
  • iPhone Pro Max – 1199 доларів (44 434 грн).

Також поціновувачі техніки Apple можуть попрощатися з компактним смартфоном Mini, його виробництво хочуть припинити вже цієї осені. Як зазначили в компанії, цей гаджет продавався набагато гірше за інші моделі, тож його випуск перестав бути рентабельним.

Раніше сайт Pro Гроші писав про лідера за співвідношенням ціни та якості серед Android і розповідав, на який смартфон слід звернути увагу. Також ми повідомляли про неочікувані можливості NFC у смартфоні, про які ви могли не знати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.