Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Неочікувані можливості NFC у смартфоні, про які ви могли не знати

Процедура оплати за допомогою мобільного телефону – далеко не єдина функція, що доступна завдяки NFC-технології

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Про які функції NFC у смартфоні можуть не здогадуватися українці

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Користувачі смартфонів найчастіше використовують NFC для оплати товарів і послуг без банківської картки. Адже її дані вже містяться на Android та активуються завдяки технології NFC. Водночас це далеко не єдине завдання, доступне для виконання власниками гаджетів. Виявляється, існує кілька маловідомих функцій, що точно стануть у пригоді.

Сайт Pro Гроші розповідає про 4 можливості NFC-технології на пристрої Android, про які знають далеко не всі.

Як ще можна використовувати NFC на Android

  • Заміна ключів і карт доступу

Підносячи телефон до пристрою зчитування, можна моментально ідентифікувати особу. Це надзвичайно корисно під час проживання у готелях чи житлових комплексах, роботи в офісі, де необхідно мати окремий доступ для входу, при оренді автомобілів тощо.

  • Передача даних

Оскільки NFC є технологією бездротового зв’язку, не дивно, що з її допомогою вдається передавати невеликі обсяги даних. Але функція працює на малій відстані, приблизно 10 см. Для використання потрібно мати два гаджети, обладнані таким модулем. Достатньо піднести їх один до одного, щоб перекинути фото, документи, навіть координати. Звісно, швидкість не вражає.

  • Швидке сполучення

Технологія дозволяє під'єднати до смартфона різні бездротові пристрої, наприклад, навушники чи колонки. Потрібно лише наблизити гаджет і зачекати, поки сполучення завершиться.

  • NFC-мітки

Їх продають в мережі Інтернет і магазинах електроніки. Варто придбати такі мітки, призначити їм потрібні дії та активувати за допомогою піднесення телефону з NFC. Це дозволяє спростити виконання щоденних рутинних побутових справ, наприклад, ранкове включення Wi-Fi, встановлення будильника, активацію розумних приладів і багато іншого.

Як знайти NFC у телефоні та чому він може не працювати

Щоб перевірити, чи підтримує ваш Android NFC-модуль, потрібно здійснити такий алгоритм дій:

  • зайти в розділ "Налаштування";
  • обрати підпункт меню "Бездротові мережі", натиснути на кнопку "Ще";
  • у відкритому переліку побачити однойменний пункт або його відсутність.

Трапляється, що гаджет довгий час допомагав оплачувати покупки безконтактно, але раптом перестав працювати. Подібне трапляється через чергове оновлення операційної системи, а виправити збій досить легко: достатньо вимкнути й знову включити функцію у налаштуваннях. Потім необхідно перезавантажити сам смартфон.

Також не завжди технологія активується, коли задіяно режим енергозбереження. Варто спробувати скинути його, переконатися, що пристрій має достатній рівень заряду, і знову включити NFC. Якщо ж поверхневі налаштування не допомогли, залишається останній варіант — перепрошити Android або зробити відкат до минулої версії програмного забезпечення.

Раніше сайт Pro Гроші писав про лідера за співвідношенням ціни та якості серед Android і розповідав, на який смартфон слід звернути увагу. Також ми повідомляли, скільки коштують найбезпечніші смартфони 2023.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.