Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бізнес під час війни: скільки підприємців працюють на закордон

Український малий та середній бізнес наразі лише шукає шляхи повернення до повноцінної роботи

Колаж: Pro Гроші

Підприємці розширили свою діяльність

Колаж: Pro Гроші

Майже третина представників українського малого та середнього бізнесу вже розширили свою діяльність за кордоном. Найбільше їх саме в США, однак лише на цій країні українські бізнесмени не хочуть зупинятися.

Про це пише Економічна правда.

Український малий та середній бізнес наразі лише шукає шляхи повернення до повноцінної роботи. Адже наразі вони помічають нестачу нових замовлень та ринків збуту, коштів на розвиток та необхідність допомоги з логістикою.

Наразі українські підприємці найбільше продають свої товари та послуги на ринки США (30%), Польщі (27%), Німеччини (13%), Великої Британії (10%), Литви (10%) та Канади (10%).

Серед найбільш пріоритетних ринків, які український бізнес розглядає в майбутньому:

  • Польща (61%);

  • Болгарія (13%);

  • Велика Британія (13%);

  • Італія (11%);

  • Молдова (11%).

Які основні барʼєри

Поки малому та середньому бізнесу вийти на іноземні ринки заважає нестача фінансових ресурсів (29%), профільних знань (27%) та брак виробничих потужностей (12%).

Однак на іноземному ринку найбільший попит мають український дизайнерський одяг (28%), крафтові продукти (26%) та прикраси, у тому числі ювелірні (23%).

Поповнення держбюджету

У серпні 2022 року до державного бюджету перерахували 7,8 мільярда гривень акцизного податку з вироблених та ввезених на митну територію України підакцизних товарів.

Це на 55,1 млн грн більше затверджених показників доходів та на 10,7 млн грн більше, ніж у серпні минулого року.

У ДПС розповіли, що перенесення на виробників та імпортерів тютюнових виробів обов’язку сплати 5% акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів дозволило суттєво збільшити доходи місцевих бюджетів з цього податку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.