Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найбільше від тютюнових виробів: скільки акцизного податку надійшло до бюджету в серпні

У серпні до загального фонду держбюджету надійшло 7,8 мільярдів гривень акцизного податку

Фото: УНІАН; Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Яким був акцизний податок у серпні

Фото: УНІАН; Unsplash; Колаж: Pro Гроші

У серпні 2022 року до державного бюджету перерахували 7,8 мільярда гривень акцизного податку з вироблених та ввезених на митну територію України підакцизних товарів.

Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби.

Це на 55,1 млн грн більше затверджених показників доходів та на 10,7 млн грн більше, ніж у серпні минулого року.

"У серпні досягнуто позитивної динаміки в надходженнях акцизного податку з основних видів підакцизних товарів, зокрема, лікеро-горілчаної продукції та тютюнових виробів", – розповіли у ДПС.

Як розподілились надходження акцизного податку:

  • з виробленої та ввезеної на митну територію України лікеро-горілчаної продукції – 0,8 млрд грн (на 83 млн грн більше фактичних надходжень серпня минулого року);
  • з вироблених та ввезених на митну територію України тютюнових виробів – 6 млрд грн (на 15 млн грн більше серпня минулого року.

У ДПС додали, що перенесення на виробників та імпортерів тютюнових виробів обов’язку сплати 5% акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів дозволило суттєво збільшити доходи місцевих бюджетів з цього податку.

Так, у серпні 2022 року за звітний період липень 2022 року виробники, імпортери, а також суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, задекларували 638 млн грн 5% акцизного податку, що у 2,6 раза більше середньомісячних показників січня – квітня 2022 року та у 2,4 раза показників 2021 року.

Нагадаємо, минулого тижня комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики підтримав законопроект 7668-д щодо повернення оподаткування пального до другого читання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.