Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Apple видалив застосунок VK зі свого магазину через санкції Великої Британії

В Apple пояснили, чому видалили із AppStore додатки російського VK

Фото: Apple, Pixabay; Колаж: Pro Гроші

Чому видалили із AppStore додатки російського VK

Фото: Apple, Pixabay; Колаж: Pro Гроші

Корпорація Apple видалила з AppStore додатки з портфеля активів VK у зв'язку з тим, що їх розповсюджують розробники, співвласниками яких є сторони, які перебувають під британськими санкціями.

Про це заявив речник Apple Адам Дема, пише The Verge.

Так, Apple видалила програми для iOS зі свого глобального App Store.У відповідь на запит The Verge речник Apple Адам Дема підтвердив, що програми VK видалено, а облікові записи розробників закрито.

"Ці додатки розповсюджуються розробниками, більша частина яких належить або контролюється однією або декількома сторонами, на які накладено санкції уряду Великої Британії. Щоб дотримуватися цих санкцій, Apple закрила облікові записи розробників, пов’язані з цими програмами, і програми не можна завантажити з будь-якого App Store, незалежно від місця розташування. Користувачі, які вже завантажили ці програми, можуть продовжувати ними користуватися", – йдеться у заяві.

У понеділок уряд Великої Британії запровадив нові санкції проти російських олігархів у відповідь на фіктивні референдуми, які Росія нещодавно провела на окупованих територіях України. Санкції стосуються 23 керівників "Газпромбанку", російського банку, пов'язаного з VK.

Заборона продажу iPhone 14 у РФ

У Росії не зможуть продавати нові телефони, зокрема, iPhone 14, тому що їх не можуть легально завести на російський ринок без особливих дозволів.

У заяві Асоціації торгових компаній та товаровиробників електропобутової та комп'ютерної техніки сказано, що ретейлери можуть продавати телефони, якщо у них є сертифікати, декларації та спеціальна нотифікація щодо характеристик шифрувальних (криптографічних) засобів та товарів ЄАЕС або висновок Центру з ліцензування, сертифікації та захисту державної таємниці ФСБ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.