Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

iPhone 14 у продажі буде менше: у чому причина

Apple відмовляється від збільшення виробництва iPhone після падіння попиту

Фото: Apple: Колаж: Pro Гроші

Apple відмовляється збільшити виробництво iPhone 14

Фото: Apple: Колаж: Pro Гроші

У компанії Apple відмовилися від планів збільшити випуск нових iPhone 14 через низький попит на новий гаджет. При цьому iPhone 14 Pro має більшу затребуваність серед покупців, ніж дешевша версія.

Про це повідомляє Bloomberg.

Виробник електроніки попросив постачальників відмовитися від спроб збільшити виробництво сімейства продуктів iPhone 14 на 6 мільйонів одиниць у другій половині цього року, повідомили джерела видання. Замість цього компанія планує випустити 90 мільйонів телефонів за цей період, що приблизно відповідає рівню попереднього року та відповідно до початкового прогнозу Apple цього літа.

За словами деяких людей, попит на дорожчі моделі iPhone 14 Pro вищий, ніж на версії початкового рівня. Принаймні в одному випадку постачальник Apple переносить виробництво з недорогих iPhone на моделі преміум-класу.

Apple оновила свої прогнози продажів за кілька тижнів до випуску iPhone 14, а деякі з її постачальників почали готуватися до збільшення кількості замовлень на 7%.

Водночас, представник компанії Apple відмовився від коментарів Bloomberg.

Як пише видання, посилаючись на дані трекеру ринку IDC, глобальний попит на персональну електроніку також був пригнічений стрімкою інфляцією, побоюваннями щодо рецесії та руйнуваннями через війну в Україні. Очікується, що ринок смартфонів цього року скоротиться на 6,5% до 1,27 мільярда одиниць.

Нагадаємо, українцям нарешті показали ціни на нову лінійку смартфонів від Apple, де найдешевший iPhone коштуватиме 41,5 тис. грн.

Також ми розповідали, за скільки днів можна заробити на новинку від Apple у різних країнах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.