Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українські АЗС переписали ціни: скільки доведеться заплатити за пальне

В Україні змінилися ціни на автозаправних станціях, що призвело до зростання витрат на пальне

Фото: Pro Гроші

В Україні змінилися ціни на АЗС

Фото: Pro Гроші

У вересні 2024 року українські водії відчули значне підвищення цін на дизельне пальне та автомобільний газ. Ця тенденція вже триває з початку місяця, і експерти прогнозують, що здорожчання продовжиться протягом найближчих тижнів.

Pro Гроші зібрали інформацію щодо цінової ситуації на АЗС.

Яка середня вартість пального в Україні

Згідно з даними порталу "Мінфін", середні ціни на пальне в Україні станом на 10 вересня:

  • бензин А-95 преміум – 60,36 гривні/літр (0,00);
  • бензин А-95 – 56,70 гривні/літр (0,00);
  • бензин А-92 – 53,55 гривні/літр (0,00);
  • дизельне пальне – 52,87 гривні/літр (+0,01);
  • газ авто­мобільний – 30,21 гривні/літр (+0,08).

Чому відбувається зростання цін

Галузеве видання enkorr із посиланням на дані моніторингу "Консалтингової групи "А-95" повідомило, що вартість на скраплений газ, ймовірно, буде зростати.

Експерти вважають, що основним чинником подорожчання є оновлення залишків пального на ринку.

"Ціни на газ тримаються завдяки старим запасам, але вони швидко замінюються новими, дорожчими партіями", – зазначили представники паливних мереж.

Та при цьому зазначається, що поки зарано казати про масове подорожчання дизеля та бензину. Хоча на деяких АЗС ціни вже зросли на 0,50 гривні/літр для бензину та на 1,50 гривні/літр для автогазу.

Одні з найвищих цін на пальне зараз спостерігаються у мережах BVS та "Автотранс", де бензин здорожчав на 1 гривню/літр. В інших регіонах, зокрема в Полтавській, Сумській, Харківській і Вінницькій областях, мережі "БРСМ-Нафта" також підвищили ціни на 20-30 копійок за літр.

Що відбуватиметься з цінами

Водіям варто готуватися до того, що ціни продовжать й надалі зростати. В преміуммережах ОККО, WOG та SOCAR вже спостерігається подорожчання газу. Це може стати передвісником можливого здорожчання пального в інших мережах протягом найближчих тижнів.

Раніше ми повідомляли, які документи необхідні для купівлі чи продажу автомобіля в Україні. Також ми пропонуємо дізнатися, які вживані автомобілі найчастіше купували українці в серпні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.