Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нова психологічна позначка близько: які ціни на пальне 14 березня

Хоч заправки "заморозили" вартість пального перед вихідними, на початку тижня вона знову поповзла донизу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Які ціни на бензин і дизель 14 березня

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У вівторок, 14 березня, вартість бензину, дизелю та автомобільного газу знову понизилася. Кожного дня АЗС оновлюють показники, зважаючи на значні запаси пального та невисокий попит серед водіїв. Тенденція триває кілька місяців і продовжуватиме ще деякий час стабільно радувати українців.

Дані опубліковані на порталі AUTO.RIA.

Середні ціни на всі види палива в Україні станом на 14 березня наступні:

  • бензин А-95 преміум – 49,12 грн/л (-14 коп.);
  • бензин А-95 – 47,34 грн/л (-8 коп.);
  • бензин А-92 – 46,41 грн/л (-13 коп.);
  • дизельне пальне – 48,92 грн/л (-15 коп.);
  • автомобільний газ – 22,96 грн/л (-11 коп.).

Бензин, дизельне пальне та автомобільний газ в достатніх обсягах можна придбати на підконтрольній території України. Завдяки вчасним і значним поставкам з-за кордону ще в грудні та січні вдалося запастися ресурсами, тож нестачі для водіїв не передбачається.

Втім велика пропозиція та менший, ніж очікувалося, попит впливає на ціноутворення: заправки періодично оновлюють показники вартості, понижуючи їх до допустимого рівня. Водночас в деяких населених пунктах Луганської, Донецької та Херсонської областей, окупованих Росією, не завжди можна придбати бензин А-95 преміум та А-92.

Податок на автівки

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області розповіли, що власники легкових автомобілів, які випустили не більше п’яти років тому та які коштують понад 2 512 500 грн (середньоринкова вартість), повинні сплачувати транспортний податок. Розмір встановлюють з розрахунку на календарний рік – 25 000 гривень за кожне авто.

Українців інформує про необхідність заплатити податок контролюючий орган за допомогою відповідного рішення, де окрім точної суми вказуються власне розрахунки та платіжні реквізити. Документ надходить платникам до 1 липня року звітного періоду.

Де продають фальсифіковане пальне

В Україні досі працюють мережі АЗС, які реалізують споживачам так звану "бодягу",тобто фальсифікат палива. Фахівці Інституту споживчих експертиз відібрали проби бензину А-95 у всеукраїнських мережах та на регіональних заправках. Також під перевірку потрапили АЗС в невеликих населених пунктах.

Виявилося, що пальне не відповідало нормативам профільного ДСТУ в мережах ANP, АВІАС, 24/7, KRAFT, DNIPRO OIL GROUP. Водночас результати показали, що за якість продукту можна не хвилюватися, купуючи його в мережах WOG, SOCAR, ОККО, KLO, PRIME, AVANTAGE 7, CHIPO, ZOG, ОВІС.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в українців можуть забирати авто за одне порушення. Також ми повідомляли, що зміниться для деяких автомобілістів вже скоро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.