Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Краще обходити стороною: які вживані авто не варто купувати у 2023 році

Купуючи автівку на вторинному ринку, не потрібно поспішати з вибором, адже від цього залежить розмір фінансових інвестицій в ремонт транспортного засобу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

На вторинному ринку потрібно дуже обережно обирати авто

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці часто купують вживані авто, адже ціна на вторинному ринку суттєво відрізняється від вартості нового транспортного засобу. Проте, у таких випадках ціна зазвичай не відповідає якості, тому за занижену вартість можна купити "вбиту" автівку та потім ще таку ж суму витратити на її ремонт. Тож, щоб знизити ризик купівлі такого транспортного засобу, краще уникати певних авто на вторинному ринку.

Про це повідомляє видання Avtosota.

Які вживані авто краще обходити стороною?

Купуючи вживаний транспортний засіб, потрібно розуміти, що він потребуватиме фінансових інвестицій, особливо коли йдеться про дорогий ремонт, наприклад, кузова, двигуна та коробки передач. Тому варто обрати правильну модель, аби мінімізувати майбутні ризики.

У 2023 році, обираючи для себе транспортний засіб на вторинному ринку, краще уникати:

  • рідкісних моделей, які можуть викликати труднощі з пошуком запчастин для ремонту, адже дефіцит комплектуючих може призвести до тривалого ремонту та значних витрат;
  • моделей автомобілів, які вимагають складних процедур технічного обслуговування, оскільки вони можуть зайняти багато часу та "вдарити" по гаманцю;
  • автівок, які використовувалися як таксі, адже зазвичай такі транспортні засоби мають значний знос, а продавці можуть підробити значення пробігу;
  • транспортних засобів з автоматизованою коробкою передач, наприклад, Nissan Qashqai першого покоління, оснащений "сухою" коробкою передач DSG, може потребувати складного та затратного ремонту;
  • автомобілів з двигунами з турбонаддувом та об'ємом камери згоряння понад 1 200 кубічних сантиметрів, адже зазвичай такі двигуни можуть бути схильні до проблем, а пошук запчастин для ремонту – складним.

Також покупцям потрібно бути обережними щодо італійських моделей автомобілів, оскільки вони мають обмежену доступність запчастин. До того ж їх обслуговування або ремонт може бути суттєво затратним, особливо, якщо йдеться про ексклюзивні моделі.

На які авто варто звернути увагу на вторинному ринку?

Зрозуміло, що марка автомобіля відіграє значну роль у загальній вартості транспортного засобу. Наприклад, такі марки як Toyota та Mazda залишаються популярними навіть після кількох років експлуатації, адже вони мають хорошу репутацію в Україні. Тому ці моделі можуть коштувати на порядок дорожче, ніж якісь інші вживані авто.

Також краще надавати перевагу практичним та ліквідним моделям, які можна буде легко перепродати в майбутньому. Тому, якщо водії хочуть купити вживане авто без наявних проблем, краще витратити достатньо часу на пошуки достойного транспортного засобу.

Раніше ми розповідали, як українці помиляються, намагаючись заощаджувати пальне. Також ми писали про топ-10 найпопулярніших автомобілів у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.