Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на бензин захмарні: як знизити витрати пального та зберегти гроші

Існує набагато більше порад, як знизити витрати пального, ніж рекомендація менше їздити на машині

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Знизити витрати палива можна за допомогою простих порад, які не потребують додаткових вкладень

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Власники транспортних засобів знають, як витратно користуватися автомобілем. Адже, крім техобслуговування, багато грошей витрачається на бензин. Виходи два: або перейти на громадський транспорт чи велосипед, або пошукати ефективні способи зменшити витрати палива.

Таких рекомендацій існує чимало, оскільки серед найпоширеніших причин перевитрат лише дві – несправності машини та неправильний стиль водіння.

Сайт Pro Гроші розповідає, яких порад дотримуватись, щоб зменшити витрати на блакитне паливо.

Чому автомобіль споживає багато бензину

Зазвичай виробники машин вказують, скільки пального потрібно на 100 км шляху. Але слід знати, що зазвичай тестування проходить в економічному режимі водіння, тобто, при рівномірному русі трасою, що не має перешкод. Тому після покупки нової моделі водії стикаються з перевитратою пального замість заявленого у документації показника.

Авто споживає більше бензину через особливості двигуна, комплектацію, потужність агрегату, стиль водіння та ін. Всі ці фактори можна оптимізувати, і тоді зможете заощаджувати на вартості 3-5 л бензину.

Головне, не вірте горе-порадникам, які можуть дати єдину вірну, на їхню думку, пораду, а саме – їздити менше. Адже відповідей на питання набагато більше, а дотримуватися рекомендацій дуже просто та доступно всім водіям.

Практичні поради економії палива

  • Слідкуйте за зношенням фільтрів та свічок

Свічки у транспортному засобі необхідно міняти через кожні 15 тисяч км, а паливний фільтр розрахований на оптимальне функціонування до 20-30 тис. км пробігу. Якщо вчасно проводити заміну деталей, можна не тільки зберегти гроші на бензині, але й рідше витрачати на техобслуговування.

  • Змініть стиль водіння на більш плавний

Якщо вести автомобіль агресивно, витрата палива зростає. Його можна максимально наблизити до норми, не роблячи різких переходів іншу передачу. Чим частіше ви робите ривки або раптові гальмування, тим більше ресурсу використовується. А ще зношується двигун.

  • Контролюйте рівень заряджання

Якщо одночасно включати кілька приладів, наприклад, кондиціонер разом з фарами і колонками, силовий агрегат буде працювати інтенсивніше, незалежно від ступеня його новизни. Щоб акумулятор не зношувався надто швидко, а в двигун подавалося менше палива, перевіряйте функціональність електронних датчиків щонайменше раз на місяць.

  • Купуйте якісний бензин, що підходить моделі машини

Не рекомендуємо ігнорувати рекомендації виробників: якщо в паспорті вказаний бензин А-95 як оптимальний варіант, не потрібно експериментувати з іншими видами палива. Не варто купувати бензин А-92, щоб заощадити трохи грошей. Адже двигун, щоб забезпечити номінальну потужність, витрачатиме більше пального – на 15-20%. Жодної економії в такому разі не буде, натомість виникнуть потенційні проблеми з комплектуючими авто.

Щоб не збільшити, а саме зменшити кількість ресурсу на 15-20%, купіть спеціальні присадки. Але вибирайте з розумом, адже неякісні деталі призведуть до швидкого зношування силового агрегату.

  • Тримайте аеродинаміку на високому рівні

Енерговитрати безпосередньо залежать від коефіцієнта опору транспорту. Аеродинаміка погіршується за допомогою відкритих вікон під час руху, заповненого багажника та інших факторів. Враховуйте їх, коли намагаєтеся вирішити питання паливної економії.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яка похибка у камер автофіксації в Україні та коли штрафують водіїв. Також ми повідомляли, що Polestar презентував свій перший електрокросовер .

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.