Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чому українці будуть платити більше: в МВС роз'яснили подорожчання цін на реєстрацію авто

В Міністерстві внутрішніх справ змінили ціни на реєстрацію транспортних засобів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні подорожчає плата за реєстрацію авто

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Міністерство внутрішніх справ вирішило змінити вартість на послуги по реєстрації транспортних засобів. Відтепер громадяни України будуть вимушені платити більше.

Про це повідомили в сервісному центрі МВС.

Чому в МВС вирішили змінити ціни на реєстрацію авто?

Представники відомства повідомили, що в Україні змінились тарифи на реєстрацію транспортних засобів в зв'язку з подорожчанням бланкової продукції. Працівники Міністерства внутрішніх справ зазначили, що це пов'язано з отриманням бланкової продукції за новим тарифом. Раніше орієнтована вартість такої продукції складала 312 гривень, зараз — 405 гривень. В пресслужбі також нагадали, що у вартість комплексної реєстрації транспортного засобу буде входити декілька платежів. Зокрема і бланк свідоцтва.

Скільки тепер доведеться платити?

Так, згідно з даними Міністерства внутрішніх справ перереєстрація таких транспортних засобів буде коштувати:

  • транспортні засоби або окремі агрегати — 955 грн;
  • мототранспорт — 727 грн;
  • причепи — 716 грн;
  • мопеди — 698 грн.

При цьому там також зазначають, що сума може все ж таки змінюватися, адже деякі банки та інші фінансові установи нараховують комісію під час оплати. В той же час в МВС відзначили, що на даний момент у них ще є бланки старого зразка, які можна буде придбати по старій ціні. Подорожчання відбудеться після вичерпання усіх запасів.

Чи потрібно додатково платити за єСвідоцтво?

Також у відомстві зазначили, що подорожчання послуг на реєстрацію транспортного засобу стосується тільки пластикових бланків. Громадяни, які бажають отримати лише електронне свідоцтво будуть платити стільки ж, як і раніше. Примітно, що власник транспортного засобу може відмовитись від пластикового варіанту та використовувати електронне свідоцтво. Але слід пам'ятати, що свідоцтво про реєстрацію автомобіля, яке присутнє в додатку "Дія" є дійсним лише на території України.

Переоформлення автомобіля в Дії

Крім того, Міністерство внутрішніх справ спільно з Мінцифри заявили про те, що вже до кінця вересня поточного року громадяни України зможуть самостійно реєструвати автомобілі через застосунок "Дія". Там повідомили, що таке нововведення буде запроваджено вже зовсім скоро. Українцям більше не потрібно буде звертатись до сервісних центрів, адже переоформлення авто можна задокументовати прямо в додатку за короткий термін.

Надаємо, раніше ми писали про найпопулярніші авто на українському ринку. Також ми повідомляли про посилення контролю за водіями.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.