Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Черг на кордоні побільшає? Яке правило з'явилося для тих, хто хоче виїхати з України

Розповідаємо, що варто знати водіям, які планують перетнути кордон на автомобілях, та чому не усім це вдасться

Фото: УНІАН

В Україні змінюються умови реєстрації автівок у єЧерзі

Фото: УНІАН

В електронному сервісі єЧерга, яким водії користуються для перетину державного кордону, відтепер відображатимуться лише верифіковані автомобілі. Так, система автоматично порівнюватиме номер вантажівки та країну, де зареєстрували транспортний засіб, з інформацією, внесеною під час перетину кордону.

Про це повідомили у пресслужбі Укртрансбезпеки.

Зазначається, що зміни спрямовані на викорінення зловживань, які виникають під час запису в електронну чергу. Створити запис у єЧерга можна лише за умови, що машина перебуває в Україні у момент, коли інформацію про неї вносять у чергу.

Не можна також повідомляти неправдиві дані про номер та країну реєстрації. Запис у чергу з'являється тільки у разі, якщо система зможе верифікувати дані про автомобіль. Тобто в електронній черзі відображаються тільки верифіковані автомобілі.

Як отримати дозвіл на виїзд

Спершу потрібно написати звернення до Міністерства інфраструктури або обласної військової адміністрації. У відомстві ознайомляться з заявою та вирішать, надавати дозвіл на виїзд з України чи ні. Якщо водій отримає позитивну відповідь, інформацію про це внесуть до інформаційної системи "Шлях", а також нададуть представникам Державної прикордонної служби.

Прикордонники за наявності витягу з розпорядження обласної військової адміністрації та відомостей у системі "Шлях" також вирішуватимуть, пропускати водія чи ні за межі країни. Якщо у волонтера на руках будуть усі відповідні дозволи та правильно оформлені листи, обґрунтування та дозволи, проблем з пропуском не виникне.

До слова, на основі звернення дозвіл перебувати за кордоном надають не більше ніж на місяць. Якщо з’явиться потреба знову виїхати в іншу країну для отримання гуманітарної допомоги, а термін дії перепустки закінчився, варто повторити процедуру оформлення.

Як стати в електронну чергу на кордоні

Мало чи не щодня у пунктах пропуску з'являються черги з легкових і вантажних автомобілів. Якщо у водіїв є ліцензія на міжнародні перевезення вантажу, то їм дозволять реєструватися в електронній черзі та виїжджати за кордон доволі швидко. Що для цього потрібно робити водіям, читайте у нашому матеріалі.

Раніше ми писали, що чоловікам можуть узаконити перетин кордону. Також ми писали, які важливі зміни запровадила Укрзалізниця для тих, хто подорожує за кордон.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.