Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не виправдали очікувань Apple: чому попередні замовлення iPhone 16 слабші за торішні

Список лідерів продажів зазвичай змінюється до кінця першого фінансового кварталу компанії

Фото: Скриншот/YouTube

iPhone 16 та 16 Plus стали лідерами продажу

Фото: Скриншот/YouTube

Передзамовлення iPhone 16 не задовольнило сподівання Apple. За перший вікенд компанія продала 37 млн смартфонів, що на 12% менше, ніж торік. iPhone 16 Pro продається краще, ніж iPhone 15 Pro, але базовий iPhone 16 продається краще, ніж торішній аналог.

Про це написав користувач Мін-Чі Куо сервісу Medium.

Які результати передзамовлення iPhone 16

На основі його останнього опитування ланцюга постачання та результатів попередніх замовлень на офіційних вебсайтах Apple він зібрав важливі дані щодо попередніх замовлень iPhone 16 у перші вихідні для кожної моделі, включаючи продажі попередніх замовлень, середні терміни доставлення та відвантаження до попереднього порядку.

Дані опитування Мін-Чі Куо.
Дані опитування Мін-Чі Куо.
Фото: скриншот

Елементи таблиці містять:

  • Продажі за посередніми замовленнями в перші вихідні – визначаються часом доставлення кожної моделі та планами виробництва в цей період.
  • Середній час доставлення – визначається результатами на основних ринках iPhone через 48 годин після відкриття попередніх замовлень на офіційних вебсайтах Apple.
  • Відвантаження до попереднього замовлення – визначається кількістю продукції, яка виробляється до попереднього замовлення.

З цих даних Мін-Чі Куо провів дослідження та визначив:

  • Продажі лінійки iPhone 16 за попередніми замовленнями в перші вихідні становили приблизно 37 млн штук, що на 12,7% менше, ніж торішні продажі iPhone 15. Основним фактором є нижчий, ніж очікувалося, попит на модель iPhone 16 Pro.
  • iPhone 15 Pro та iPhone 16 Pro мають коротші терміни доставлення. Попри збільшення постачань до попереднього замовлення, попит був нижчим, ніж очікувалося, що свідчить про зниження продажів у перші вихідні порівняно з минулим роком.
  • Підвищення продуктивності виробництва тетрапризмових камер і оптимістичні прогнози Apple щодо попиту на iPhone 16 Pro Max пояснюють значне зростання кількості замовлень перед попереднім замовленням у порівнянні з минулим роком.
  • Одним з основних факторів нижчого, ніж очікувалося, попиту на серію iPhone 16 Pro є те, що основна точка продажу Apple Intelligence була недоступна на момент запуску iPhone 16. Крім того, сильна конкуренція на китайському ринку продовжує впливати на попит на iPhone.
  • Продажі стандартної версії та iPhone 16 Plus в перші вихідні зросли порівняно з минулим роком, але їхній вплив на загальну кількість постачання iPhone невеликий.
  • Попри те, що передзамовлення серії iPhone 16 Pro у перші вихідні цього року знизилися порівняно з минулим роком, виробничі плани постачальників навряд чи зміняться найближчими днями. Випуск Apple Intelligence та рекламні акції під час піка сезону, такі як святковий сезон наприкінці року в Америці та Європі та Double 11 у Китаї, все ще дозволяють Apple збільшити продажі. Якщо зміниться попит на iPhone, ці аспекти будуть найважливішими.
  • Такі стратегії, як додавання тетрапризмової камери до 16 Pro і збереження цін на iPhone 16, мало допомогли продажам попередніх замовлень iPhone 16 у перші вихідні. Він припустив, що релізи Apple Intelligence у 4 кварталі 24 року та акції в пік сезону мають обмежений вплив на постачання iPhone 16. У такому разі Мін-Чі Куо вважає, що Apple запровадить більш агресивні стратегії щодо виробництва iPhone у 2025 році, щоб стимулювати ринковий попит.

Таким чином, наразі iPhone 16 та iPhone 16 Plus стали найпродаванішими у дебютні вихідні.

Раніше ми розповідали про те, що Apple готує кардинальні нововведення. Також ми писали про те, хто тепер задаватиме тренди у світі технологій замість Apple.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.