Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Залишитися без субсидії? За які покупки українців позбавлять виплат

З'ясувалось, що може вплинути на скасування допомоги від держави на оплату комунальних послуг

Кого можуть позбавити субсидії

У тому випадку, якщо хтось із членів родини, котра отримує субсидію на оплату комуналки, здійснив за рік до призначення пільги покупку на суму понад 50 тисяч гривень, або в банку з'явився депозит у розмірі понад 100 тисяч гривень, то субсидію на новий період не призначать.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду.

За що позбавлятимуть субсидій

  • Придбання нерухомості. Факт придбання нового житла не враховується при призначенні субсидій за умови, що дану операцію було здійснено за рахунок продажу старої квартири. У такому разі доходи від продажу не враховуватимуться у сукупному доході сім’ї при розрахунку. Але існує важлива умова – обидві квартири або будинки мають бути єдиним житлом у субсидіанта. Це факт при призначенні субсидії треба буде довести документально.
  • Українці зобов’язані при складанні декларації для оформлення субсидії вказати всіх членів своєї сім’ї та весь дохід. Якщо приховати інформацію у декларації, то понаднормово сплачену субсидію можуть змусити повернути через суд.
  • Ще однією із найпопулярніших причин відмови у виплаті субсидії є борги зі сплати комунальних послуг. Допомогу не продовжать, якщо є заборгованість за комунальні послуги у розмірі 680 грн.

Нові правила виплати субсидій

Раніше ми вже розповідали вам про те, що з 1 лютого українці, які отримують субсидії, мають знімати гроші із рахунків та самостійно переказують їх комунальним підприємствам за спожиті послуги.

За словами заступниці керівника ГУ Пенсійного фонду в Житомирській області Світлани Антонюк, раніше пільгову оплату за водо-, теплокористування, електроенергію та інші житлово-комунальні послуги розподіляли відділення Ощадбанку та Укрпошти. Однак з 1 лютого ця можливість скасована.

Що стосується пенсіонерів, вони й далі, за бажанням, можуть отримувати субсидію через відділення Укрпошти. Також гроші вони можуть забрати одразу у день виплати пенсії. А от українцям непенсійного віку треба визначатись, як вони хочуть отримувати субсидії:

  • або відкрити рахунок у банківській установі, і ці гроші будуть надходити туди;
  • або продовжувати отримувати житлові субсидії у відділеннях Укрпошти.

Кому можуть перерахувати субсидію посеред опалювального сезону

У ПФУ пояснили, що переглянути призначення допомоги можуть таким категоріям українців:

  • непрацюючим пенсіонерам, якщо пенсіонер звільнився з роботи, а його заробітну плату було враховано у тому періоді, за який проводився розрахунок житлової субсидії;
  • особам, які подають додаткові документи щодо уточнення розміру доходу, з урахуванням якого призначено субсидію;
  • непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, щодо призначення житлової субсидії на понаднормову площу житла.

Раніше ми писали про те, що українці можуть розрахувати розмір субсидії самостійно. Також сайт Pro Гроші повідомляв, кому можуть перерахувати субсидію посеред опалювального сезону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.