Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як заплатити за світло під час війни в Україні: три найпростіші способи

Пояснюємо, як можна швидко і безпечно оплатити рахунки за світло під час війни

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Сплачувати за світло під час війни можна не тільки за паперовими квитанціями лише онлайн

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Сплачувати за комунальні послуги потрібно навіть під час війни. Так можна не тільки підтримувати економіку держави у складні часи, але й не накопичувати борги та уникнути проблем з відключенням.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає, як без зайвих проблем оплатити рахунок за електроенергію і передати показання лічильника.

Через онлайн-сервіси YASNO

Якщо ви є клієнтом цієї компанії, а вона обслуговує споживачів у Київській, Донецькій та Дніпропетровській областях, то оплачувати за світло ви можете на сайті в особистому кабінеті.

Також YASNO має мобільний додаток, viber-бот YASNO-online, де можна отримувати електронні рахунки за світло.

Онлайн-сервіси

На цих сервісах можна сплачувати не лише за світло, а й за інші комунальні послуги. Така ж функція доступна для інтернет-банкінгу:

  • Приват24;
  • Monobank (мобільний застосунок);
  • ПУМБ;
  • Portmone;
  • iPay;

У цих застосунках сума нарахувань підтягується автоматично, одразу після введення особового рахунку.

Передати показання лічильників можна також онлайн. У кожній області є спеціальний сайт або чат-бот у соцмережах. Ось, наприклад, сервіси для киян та жителів Тернопільської області.

Через банк

В Україні й раніше можна було відмовитися від паперових платіжок за електроенергію. Питання доволі актуальні під час війни, адже не всі отримують такі платіжки. Тому побутовий споживач може звернутись у відділення та назвати касиру:

  • особовий рахунок:
  • адресу;
  • ПІБ власника.

Реквізити постачальника можна взяти з рахунків за попередні місяці. Дізнавшись про суму нарахування, оплатити можна одразу в банку.

Що загрожує українцям, які накопичили борги за світло

Через воєнний стан постачальникам електроенергії заборонили відключати від світла навіть злісних боржників. Тому усе, що можуть наразі роботи компанії — продзвонювати клієнтів та попереджати про наслідки.

Але після війни, як наголошують у компанії YASNO, усе докорінно зміниться.

"Якщо після перемоги у вас буде найбільший борг, ви будете перші в черзі на відключення. Є інші незручності – органи соцзахисту можуть відмовити у наданні субсидії, коли комунальні послуги не оплачені", — попередили в компанії.

Раніше ми пояснювали, чому деякі українці отримують платіжки за тепло влітку. Також ми писали, кому з громадян можуть відмовити у субсидіях.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.