Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як швидко розпалити піч дровами – головні правила

Швидко розпалити вогонь у печі можна, якщо дотримуватися певних правил

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Що потрібно, аби швидко розпалити дрова у пічці

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Через обстріли Росією об'єктів енергетичної інфраструктури та часті відключення світла українці, які мешкають у приватних будинках, усе частіше використовують для обігріву свого житла пічне опалення.

Українцям розповіли, як потрібно розпалювати вогонь у печі, щоб дрова горіли довше.

Як правильно розкласти дрова у печі

Цей принцип доволі легкий — дрова у печі мають бути поділені на три шари, а саме:

  • знизу потрібно розкласти грубі та товсті дрова;
  • потім менші за розмірами;
  • останній шар — тріски, палички та кора.

Розпалювати дрова у пічці необхідно зверху, адже тоді швидше загоряться найменші фрагменти дерева, а нижчі шари горітимуть довше.

Про що ще важливо знати

Правильно і швидко розпалити вогонь у печі допоможе кількість дров. Чим більше ви покладете у піч — тим сильнішим і потужнішим буде вогонь. Дрова мають бути сухими, тому завчасне подбайте про це.

Що може повпливати на горіння – це, звісно, порода дерева, яке ви використовуєте для опалення. Адже не секрет, що деякі дрова згоряють швидше через свою пористу структуру. Інші ж горять довше завдяки своїй міцності.

Як правильно підібрати дрова для опалення

Для цього найкраще підходять тверді листяні породи деревини, такі як:

  • дуб;
  • вільха;
  • липа;
  • ясен;
  • плодові дерева.

Вони відрізняються високою тепловіддачею та можуть рівномірно довго горіти.

Для каміна більше підходять дуб або бук. Вони яскраво та рівномірно горять, потріскують під час горіння. Це створить приємну атмосферу у будинку. Для опалювання житлових кімнат найчастіше обирають яблуню чи грушу. Ці дрова під час горіння виділятимуть приємний аромат. У камін, який використовується лише для прикраси, кладуть липу чи тополю. Вони погано обігрівають приміщення, але диму не виділяють.

Якщо ж для опалювання будинку у вас є котел, то спалювати рекомендується граб та дуб. Непоганими варіантами вважаються груша та яблуня — при горінні вони виділятимуть додатковий приємний аромат. А ось від хвойних порід деревини краще відмовитись.

Раніше ми розповідали, як можна опалювати будинок, якщо газопостачання відсутнє. Також ми писали, які дрова є найдорожчими в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.