Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як отримати виплати субсидій в Україні – роз'яснення ПФУ

Українцям пояснили, чи залежить виплата субсидій від того, де перебуває отримувач пільги

Колаж: Pro Гроші

Українцям роз'яснили, як отримати виплату субсидій

Колаж: Pro Гроші

Пенсійний фонд України продовжує виплачувати субсидії українцям, однак у якій формі надходитимуть виплати, залежить від того, де перебуває отримувач.

Про це повідомили на сайті ПФУ.

Виплати на свій банківський рахунок людина може отримати незалежно від того, де вона перебуває – на тимчасово окупованій території, на території, де ведуться активні бойові дії, або якщо вона тимчасово виїхала у безпечне місце. Кошти надійдуть у визначену дату.

Як ще можна отримати виплату

Якщо ви отримували пенсію та/чи субсидію через Укрпошту, тоді залежно від того, де ви перебуваєте, дії можуть бути наступними:

  • якщо ви знаходитесь за місцем постійного проживання – очікуйте свою виплату вдома або отримайте її у поштовому відділенні;
  • якщо ви перебували або перебуваєте на тимчасово окупованій території чи на території, де ведуться активні бойові дії, та протягом певного часу Укрпошта не мала можливості доставляти виплату, тож кошти ви зможете отримати після деокупації. Це можна зробити або з рахунка, відкритого ПФУ, або в Ощадбанку, або у листоноші. Щоб одержати кошти з рахунка, потрібно особисто звернутися до Ощадбанку для укладення з ним договору;
  • якщо ви тимчасово виїхали в інший населений пункт України, можете отримати свої виплати у відділенні поштового зв’язку або з доставленням додому за тимчасовим місцем перебування поштовим переказом, або ж в Ощадбанку через послугу "Швидка копійка";
  • якщо ви тимчасово виїхали за межі України, можете отримати свої виплати після повернення або раніше – у разі переведення виплат на банківський рахунок. Заяву про зміну способу виплати можна подати через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Хто може втратити субсидію

Є щонайменше три причини, через які можна втратити пільгу. Серед них – наступні.

Зміна місця проживання. Сюди входять й інші обставини, які унеможливлюють виплату субсидії (наприклад, смерть одержувача).

Заборгованість. Якщо у людини понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 680 гривень, то вона автоматично позбавляється субсидії.

Неправдиво вказаний розмір доходів. Під цим пунктом може розумітись придбання дорогих товарів чи послуг, набуття права власності у сумі понад 50 тисяч гривень. Також зауважте, що виплат можуть позбавити й через придбання готівкової валюти на суму понад 50 тисяч гривень.

Раніше ми писали про те, що субсидії призначатимуть ще одній категорії українців. Також ми пояснювали, як самостійно розрахувати розмір субсидій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.