Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як не замерзнути, але платити менше за комуналку

Ми зібрали декілька порад, яких варто дотримуватися цією зимою

Колаж: Pro Гроші

Перевірте свої вікна та двері

Колаж: Pro Гроші

Українці вже починають відчувати поступове зниження температури на вулиці, а це означає, що варто подумати про те, як ви будете утеплюватися цією зимою. Адже це необхідно робити так, аби не було великого навантаження на техніку і щоб ви не платили космічні гроші за комунальні послуги.

Розповідаємо прості правила, які допоможуть зекономити на комуналці.

Правильне використання побутової техніки

Якщо у вас є спеціальний лічильник, який фіксує електроенергію за часом доби, то використовуйте велику побутову техніку, а це пральна машина, сушарка, обігрівач, тільки ночами – з 23:00 до 07:00.

Завдяки цьому ви істотно можете скоротити рахунки за світло. Також варто скоротити час роботи своєї техніки і замість кількох годин радимо поставити 15 або 30 хвилин.

Утепліть оселю

Завчасно перевірте свої вікна та двері. Адже там можуть бути щілини. Саме через них ви можете втрачати до 25% тепла, а це досить відчутно. Подбайте про хорошу теплоізоляція.

Відрегулюйте налаштування своїх опалювальних приладів. Наприклад, у новіших котлах є функція, яка дозволяє знизити споживання в теплі дні або вдень, а вночі додати температуру.

Однак, якщо ви збираєтеся у відрядження або в поїздку, то поставте краще мінімальний режим. Це для того, аби зберегти тепло, але не обігрівати приміщення вхолосту.

Поміняйте свої звички

Днем відкривайте щільні штори або жалюзі, щоб ваше житло зігрівало сонячне світло. А от вночі, навпаки, закривайте штори, щоб утримати тепло всередині приміщення. Також радимо на зиму повісити на вікна щільні штори до самої підлоги – вони допоможуть з витоками повітря.

У будинки надягайте багатошаровий і теплий одяг, теплі шкарпетки та тапочки. Частіше пийте гарячі напої. Коли готуєте щось в духовці, то залиште дверцята духовки після приготування їжі відкритими. Так більше тепла розійдеться по приміщенню.

Щоб зекономити також варто закривати двері у тих приміщеннях, якими ви не користуєтесь.

Хто може отримувати субсидію

Раніше ми писали, безробітні українці можуть отримати субсидію на оплату комунальних послуг на час пошуку нової роботи. У серпні в Україні зареєструвалися 293 тисячі безробітних і 244 тисячі з них уже почали отримувати допомогу.

Тепер ці люди можуть оформити субсидію, для цього потрібно офіційно стати на облік безробітних у Центрі зайнятості, почати отримувати допомогу з безробіття і після цього подати заяву на призначення субсидії через "Дію" або в органах соціального захисту.

Нагадаємо, як клієнтам "Нафтогазу" отримати знижку і чи можна не платити за комуналку під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.