Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Житомирі готові зимувати без газу: яку альтернативу пропонують людям

Місто на 90% зможе відмовитися від блакитного палива на період опалювального сезону 2023-2024

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Житомирі хочуть відмовитися від газу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

До 2023 року Житомир буде готовий на 90% відмовитися від газу для опалення будинків. Це стане можливим завдяки будівництву ТЕЦ.

Таку заяву зробив мер Житомира Сергій Сухомлин в інтерв'ю "Укрінформу".

За його словами, у листопаді цього року планується запустити ще одну котельню на 6 мегават, а в січні – другий етап цієї котельні.

"Всього у нас запрацює 12 мегават і це буде більша потужність, ніж у тієї ТЕЦ, яку ми запустили минулого року", – пояснив Сухомлив.

Він також повідомив про підписання договору з НАК "Нафтогаз" щодо інвестування приблизно 50 млн доларів на будівництво ще двох ТЕЦ в Житомирі. Одна з них працюватиме на відходах із деревини, а інша – на деревині та РДФ (це перероблене сміття, яке може перетворюватися в тепло та електричну енергію).

"Ці дві ТЕЦ мають бути побудовані до наступного опалювального сезону у 2023 році. Ще одну ТЕЦ в одному великому районі в нас побудують за наступний рік і тоді до 2023 року ми на 85-90% відмовляємося від газу для опалення в Житомирі", – повідомив Сухомлин.

Опалювальний сезон в Житомирі 2022

Мер також розповів, що для цього опалювального сезону Житомир придбає дві модульні котельні. Вони зможуть закрити потреби двох невеликих районів міста і зекономлять приблизно 2 млн кубометрів газу. У разі надзвичайних ситуацій, наприклад, ракетних обстрілів, такі котельні можна за одну добу перевезти і змонтувати, щоб забезпечити теплом лікарню або школу.

Крім того, за його словами у місті зараз закільцьовані всі котельні. У разі, якщо вийде з ладу одна котельня в якомусь мікрорайоні, буде можливість переключення на іншу.

"Ми спокійно входимо в цей опалювальний сезон. Думаю, що в нас жодних проблем із його проходженням не буде. Тарифи підніматися не будуть. Більше того, ми забезпечили себе паливом (маю на увазі деревину) до кінця січня", – відзвітував мер.

Раніше ми розповідали, якими речами потрібно запастись перед опалювальним сезоном. Сайт Pro Гроші також пояснював, до чого готуватися українцям, в яких може зникнути світло й тепло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.