Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям готують підвищення цін на світло: хто буде платити більше

Українців запевняють, що таке рішення покликане для того, аби збалансувати енергосистему

Фото: pexels

Українці можуть отримати більші платіжки

Фото: pexels

В Україні бізнес хочуть змусити ще більше платити за світло. Зміни можуть відбутися вже цієї осені.

Про це повідомила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Що відомо

1 жовтня регулятор обговорить проєкт постанови щодо перегляду максимальних цін на ринку "на добу наперед", внутрішньодобовому ринку та балансуючому ринку.

"Перегляд граничних цін зумовлений необхідністю забезпечити умови для комерційного імпорту електричної енергії з країн Європи з метою покриття можливого дефіциту потужності в осінньо-зимовий період під час російських терористичних атак на енергосистему", – йдеться у повідомленні.

Українців запевняють, що таке рішення покликане для того, аби збалансувати енергосистему та забезпечити стабільне електропостачання всіх категорій споживачів

"Воно жодним чином не вплине на фіксований рівень цін на електроенергію для населення", – запевнив регулятор.

Тобто, населення платитиме за електроенергію за старими тарифами.

Як зміняться тарифи на воду в жовтні

Ми вже повідомляли, що у великих містах України заборонено підвищувати тарифи на водопостачання та водовідведення. Однак, у менших населених пунктах місцева влада має право приймати рішення про збільшення цін. Внаслідок цього, в деяких містах з початку року тарифи зросли на 40%. Це підвищення може продовжитися і в жовтні.

10 кроків до зменшення рахунків за світло

Також ми вже писали, що для початку вам треба виконати наступні кроки:

  • Вимикайте світло та електроприлади, коли вони не потрібні. Це найпростіший спосіб знизити споживання електроенергії. Гасіть світло в порожніх кімнатах та відключайте техніку, як-от телевізори, комп'ютери та кондиціонери, коли ними не користуєтеся.
  • Замініть старі лампи на LED-освітлення. LED-лампи споживають набагато менше електрики, ніж традиційні, і служать довше.
  • Регулюйте температуру в приміщенні. Знижуйте температуру взимку та підвищуйте влітку, щоб заощадити електроенергію. Використовуйте програмований термостат для автоматичного контролю температури.

Про інші кроки читайте тут.

Раніше ми писали, які доходи впливають на українців, а також чому деяких українців хочуть позбавити .

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.