Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Нафтогазі попередили про нові рахунки за газ: що зміниться після 20 листопада

За своєчасну оплату рахунків за газ клієнти компанії можуть отримати знижку

Колаж: Pro Гроші

Ви можете отримати платіжку раніше

Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати нові рахунки за газ у листопаді. Платіжки за послуги почнуть надходити після 20 числа. Однак є можливість отримати їх раніше.

Про це пише Знай.ua.

Як отримати платіжки раніше

Нові рахунки за газ через Укрпошту надійдуть споживачам після 20 листопада. Проте усі охочі можуть отримати платіжки за жовтень раніше цієї дати, якщо уже зареєструвалися на сайті gas.ua. Зробити це можна прямо зараз.

Також ви можете отримати платіжку, якщо надішлете запит у чатбот в Telegram або Viber. Крім того, рахунок за газ можна отримати й електронною поштою.

Як отримати знижку під час сплати рахунку

У пресслужбі Нафтогазу попередили своїх споживачів, що сума до сплати розраховується, виходячи з даних про спожитий газ. Платіжки формують у 10-12 числах кожного місяця.

За своєчасну оплату рахунків за газ клієнти Нафтогазу можуть отримати знижку 1%. Проте, якщо ви хочете отримати знижку, то маєте все сплатити до 15 числа.

Знижку ви можете використати при оплаті рахунку у наступному місяці. Наприклад, сплативши за газ до 15 листопада, клієнти Нафтогазу в грудні отримають 1% знижки на оплату за листопад.

Чому клієнти Нафтогазу скаржаться на некоректні платіжки

Раніше ми писали, якщо споживач систематично отримує некоректні платіжки за газ, необхідно звернутись до облгазу та вимагати зробити звірку показань, тому що правильно та своєчасно фіксувати показання лічильника – їх обов’язок.

Звіряти показання облгази мають як мінімум кожні пів року, це передбачено кодексом газорозподільних мереж. У випадку некоректних показань варто звернутись офіційним листом до свого облгазу, у ньому необхідно описати ситуацію та вимагати провести контрольне зняття показань лічильника, а також зробити перерахунок відповідно до фактичних даних.

Якщо в облгазі відмовляються робити звірку показань, Нафтогаз рекомендує звертатися до НКРЕКП не просто зі скаргою про порушення з боку облгазів, а й вимагати провести їх перевірку на предмет дотримання ліцензійних умов.

Алгоритм дій у випадку отримання некоректних даних у платіжках

  • зафіксувати показання лічильника за допомогою камери – фото має бути чітким та якісним;
  • щоб підтвердити актуальну дату, поряд з лічильником сфотографувати носій з відображенням поточної дати, якщо на пристрої дата виставляється на фото автоматично, цього робити не потрібно;
  • отримане фото надіслати на електронну адресу контакт-центру облгазу.

Раніше ми писали, які є способи отримання рахунків, якщо Нафтогаз не надсилає квитанції. Також ми писали, чому клієнти Нафтогазу скаржаться, що їм не повертають переплату.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.