Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Нафтогазі нагадали, як зручно сплачувати рахунки за газ онлайн (реквізити)

У Нафтогазі нагадали реквізити, за якими можна сплатити рахунки за газ онлайн

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Нафтогазі нагадали реквізити для оплати рахунків за газ

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Іноді українцям не зручно сплачувати комунальні послуги у відділеннях банку, тому більшість споживачів роблять це онлайн за допомогою мобільних додатків.

У пресслужбі Нафтогазу нагадали, як сплатили рахунок за газ через мобільний додаток та за якими реквізитами.

Реквізити для оплати рахунку за газ

У Нафтогазі повідомили, що сплатити рахунки за газ можна онлайн через будь-який банк або платіжну систему. У призначенні платежу необхідно вказати:

  • ПІБ;
  • адресу;
  • номер особового рахунку;
  • показники лічильника;
  • період оплати.

Після цього потрібно вказати реквізити, за якими споживач сплачуватиме рахунок. У Нафтогазі нагадали реквізити для оплати природного газу для побутових споживачів.

Отримувач: ТОВ Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", ЄДРПОУ 40121452, п/р UA893004650000000260323012042 в АТ "Ощадбанк" м. Києва, МФО 300465.

Чому клієнти Нафтогазу скаржаться на некоректні платіжки

Якщо споживач систематично отримує некоректні платіжки за газ, необхідно звернутись до облгазу та вимагати зробити звірку показань, тому що правильно та своєчасно фіксувати показання лічильника – їх обов’язок.

Звіряти показання облгази мають як мінімум кожні пів року, це передбачено кодексом газорозподільних мереж. У випадку некоректних показань варто звернутись офіційним листом до свого облгазу, у ньому необхідно описати ситуацію та вимагати провести контрольне зняття показань лічильника, а також зробити перерахунок відповідно до фактичних даних.

Якщо в облгазі відмовляються робити звірку показань, Нафтогаз рекомендує звертатися до НКРЕКП не просто зі скаргою про порушення з боку облгазів, а й вимагати провести їх перевірку на предмет дотримання ліцензійних умов.

Алгоритм дій у випадку отримання некоректних даних у платіжках

  • зафіксувати показання лічильника за допомогою камери – фото має бути чітким та якісним;
  • щоб підтвердити актуальну дату, поряд з лічильником сфотографувати носій з відображенням поточної дати, якщо на пристрої дата виставляється на фото автоматично, цього робити не потрібно;
  • отримане фото надіслати на електронну адресу контакт-центру облгазу.

Раніше ми писали, які є способи отримання рахунків, якщо Нафтогаз не надсилає квитанції. Також ми писали, чому клієнти Нафтогазу скаржаться, що їм не повертають переплату.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.