Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Нафтогазу скаржаться на зникнення грошей – чому українцям не повертають переплату

У випадку переплати є можливість звернутися до попереднього постачальника з відповідною вимогою

Фото: Вільне Медіа. Колаж: Pro Гроші

Користувачі газу можуть опинитися без грошей, які вони переплатили облгазам

Фото: Вільне Медіа. Колаж: Pro Гроші

Чимало українців зіткнулися з проблемою утворення переплати за спожитий газ. Але зайві кошти опинилися на рахунку не Нафтогазу як нового постачальника, а попередньої компанії, яка здійснювала обслуговування.

Відповідь, що робити у подібних випадках, надала пресслужба Нафтогазу на сторінці у Facebook.

Проблема виникала у більшості українців, яких примусово перевели на нового газового постачальника на початку червня поточного року. Тоді не всіх заздалегідь повідомили, що з наступного місяця люди будуть обслуговуватися не в облгазах. Тож споживачі діяли за стандартним алгоритмом – оплатили блакитне паливо на рахунок оператора ГТС.

Ці гроші мали піти на рахунок Нафтогазу, тож довелося здійснити оплату двічі. Після хвилі обурення, українці масово почали звертатися до компанії, щоб їм повернули переплату або перевели гроші одразу на новостворений особовий рахунок. На жаль, як повідомив Нафтогаз, поки що не існує системи обміну або взаєморозрахунків між компаніями.

Це означає, що сума "зависла у повітрі". Але, відповідно до українського законодавства, клієнт має право забрати переплату у попереднього постачальника газу. Для цього потрібно написати відповідну заяву та надіслати документи за адресою для листування. Або особисто прийти до відділення облгазу.

Гроші можуть не повернути взагалі

Як зазначив Нафтогаз, до заяви потрібно додати копію паспорта, ідентифікаційного коду та повних банківських реквізитів карткового рахунку (IBAN, МФО, ЄДРПОУ банку). Потім у компанії є 14 днів, максимум – 30, щоб відповісти на вимогу та здійснити повернення. Проте в умовах воєнного стану терміни можуть збільшитися.

У коментарях до повідомлення в соціальній мережі Facebook споживачі масово скаржаться, що, навіть після звернення, кошти дуже довго повертаються. Або ж вимога клієнтів взагалі залишається проігнорованою. Українці обурюються, що з боку постачальників ресурсу натрапили на "кидалово": вони зробили все можливе, проте залишилися без фінансів.

В свою чергу Нафтогаз рекомендує не залишати напризволяще ситуацію і поскаржитися в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Саме ця структура регулює, моніторить і контролює діяльність облгазів як суб'єктів господарювання у сферах енергетики.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому Україні доведеться докуповувати паливо на зиму. Також ми повідомляли, що в Україні масово обмежують використання електрики.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.