Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тарифи на газ у липні — скільки доведеться платити

З'ясовували, як різняться тарифи на блакитне паливо в залежності від постачальника та хто платитиме найбільше

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість кубометра газу у Нафтогазі – 7,96 гривні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні в залежності від регіону різняться тарифи на газ. У липні ці послуги із постачання блакитного палива надають 12 компаній.

Про це пише видання "Газправда".

У залежності від постачальника, ціни коливаються від 7,70 гривні за один метр кубічний і до майже 10 гривень. Але, як і в попередні місяці, 98% всіх споживачів платитимуть за ціною 7,96 грн за кубометр. Всі вони є клієнтами газопостачальної компанії "Нафтогаз України".

Хто платитиме за газ найбільше

Найбільше платитимуть за блакитне паливо ті українці, які отримують газ від товариства з обмеженою відповідальністю "Ритейл Сервіс" ТМ "СвітлоГаз" — 9,99 грн за кубометр.

Тарифи на газ у липні — нижче у таблиці:

Фото: Газправда
Фото: Газправда

Варто розуміти, що споживачам ще потрібно заплатити вартість доставки (розподілу) блакитного палива. А цей тариф різниться в залежності від регіону.

Що буде з тарифами на комуналку з 1 липня?

  • Тарифи на воду

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планувала переглянути тарифи на воду ще 14 червня 2023 року, однак це питання було відкладено. Тарифи поки що залишились на тому самому рівні.

  • Тарифи на світло

З 1 червня в Україні оновили тарифи на електроенергію для населення, тому вже у липні споживачі отримуватимуть нові платіжки за світло, за якими доведеться платити 2,64 грн/кВт-год незалежно від рівня споживання.

Загалом після оновлення тарифів середня сума в платіжці за електроенергію зросте орієнтовно на 250 гривень для однієї родини.

Хто може отримати 75% знижки на оплату комуналки?

Йдеться про українців, які отримали офіційний статус учасника бойових дій, тобто на членів родини такої особи знижка не розповсюджується. Зазначається, що українцям зі статусом УБД така пільга надається довічно, однак, якщо особа вже має інші знижки на оплату комуналки, то їй потрібно обрати лише одну, яка буде більш прийнятною.

Раніше ми розповідали, що деякі українці можуть втратити пільги на оплату комуналки. Також ми писали, як українцям з бойлерами не переплачувати за електроенергію. Більше про тарифи на комунальні послуги в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.