Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Субсидію можна отримати за декілька хвилин? Який спосіб найшвидший

Українці можуть оформити заявку на отримання пільги на оплату комуналки, не виходячи з дому

Колаж: Pro Гроші

Українці можуть самостійно подати заявку на субсидію

Колаж: Pro Гроші

Найшвидший спосіб подати заявку на отримання субсидії та перевірити, чи її призначили, через портал чи мобільний застосунок "Дія".

Як це зробити – пояснює сайт Pro Гроші.

Як перевірити призначення субсидії

Для цього потрібно зайти в особистий кабінет в "Дії". Далі – обрати в меню "Послуги" та натиснути "Заява на субсидію". Після чого можна перевірити свої дані, а за потреби – оновити.

Як подати заявку через "Дію"

При подачі заявки на субсидію необхідно вказати такі дані: щодо наявності шлюбу, адресу отримання субсидії, інформацію щодо боргів за комунальні послуги. Потім вказати тип бажаної субсидії: на оплату ЖКП, оплату внесків, придбання зрідженого газу чи пічного палива.

Наступний крок – заповнити порожні поля у формі, які з'являтимуться у "Дії":

  • проживання непрацездатних осіб;
  • спосіб отримання субсидії;
  • особисті рахунки;
  • характеристики будинку;
  • члени сім’ї, що проживають в будинку (чи квартирі);
  • дані про доходи, транспортні засоби, куплені валюту та майно, аліменти та нерухомість.

Після заповнення заявки до неї треба прикріпити відскановані копії документів.

Кому не скасують субсидії під час війни

Хоч в законодавстві передбачене скасування субсидії за наявність боргів за комунальні послуги, до кінця опалювального сезону отримувачів пільг перевіряти не будуть.

Як відомо, в Україні діє правило – якщо сума заборгованостей за комунальні послуги перевищує 680 гривень, субсидію можуть не призначити. Адже при розгляді заяв на призначення державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг враховується сума боргів за них.

Однак в Міністерстві соціальної політики України уточнили: якщо житлову субсидію вже призначили на цьогорічний опалювальний сезон, то перепризначити її можуть лише у травні 2023 року і вже на наступний опалювальний сезон.

Тобто наявність заборгованості не враховуватимуть для людей, які до війни отримували субсидію й, відповідно до постанови Кабміну, на опалювальний сезон її перепризначили автоматично.

Раніше ми пояснювали, як тепер визначають склад домогосподарства для призначення субсидії. Також ми писали, куди звертатися для призначення фінансової підтримки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.