Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Субсидія на дрова: куди звертатися для перерахунку розміру пільг

Субсидія на тверді види палива нараховується один раз на рік, а у пріоритеті — вразливі категорії населення

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди можуть отримати допомогу від держави

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні збільшать розмір житлової субсидії для громадян, яким потрібні дрова для обігріву помешкань. Однак одразу після цього в українців виникає питання про те, чи необхідно кудись звертатися для перерахунку розміру виплат пільг та субсидії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Отже, якщо вашій родині вже призначено житлово-комунальну пільгу або субсидію на придбання твердого пічного палива, то вам перерахують її розмір автоматично. Виходить, що звертатися для цього нікуди не потрібно. При цьому необхідно буде надати згоду Пенсійному фонду на передання ваших даних міжнародному донору для оплати підвищеного розміру підтримки, відповідно до даного рішення.

Зверніть увагу, що згоду ви можете надати у відповідь на смс-повідомлення, яке надійде родинам, що вже отримують пільги або субсидії на тверде пічне паливо. Також повідомлення ви можете отримати через електронний кабінет Пенсійного фонду або звернувшись до відділення ПФУ.

Якщо пільги або субсидії у вас немає, але ви потребуєте підтримки держави, то необхідно звернутися за нею до ПФУ у загальноприйнятому порядку і подати відповідну заяву.

Як оформити субсидію на дрова

Процес нічим не відрізняється від оформлення звичайної житлової субсидії.Так, громадянам потрібно:

  • подати заяву на отримання субсидії на дрова;

  • надати декларацію про доходи родини за минулий рік;

  • звернутися в місцевий орган соціального захисту.

Іноді потрібно надати довідку про те, що домогосподарство використовує пічне опалення та дрова для обігріву своєї оселі.

Субсидія на тверді види палива нараховується один раз на рік, у пріоритеті — вразливі категорії населення, а під час обчислення розміру допомоги, враховують доходи родини за минулий рік. Зауважимо, що ця субсидія доступна лише сім'ям, які восени та взимку обігрівають свої будинки лише твердим паливом.

Як правильно сушити дрова

Насправді навіть у даному процесі є певна послідовність.

  • Заздалегідь напиляйте або закупіть дрова. Краще заготовлювати сировину на рік уперед.

  • Для більшості печей та камінів стандартна довжина поліна складає 40 сантиметрів. Відповідно, привезені колоди потрібно розпилити на цурки довжиною від 30 до 40 см.

  • Отримані цурки також необхідно поділити на менші бруски шириною від 8 до 15 см. Навіть, якщо ви берете дрова в магазині, то їх теж варто буде розколоти на менші частини, аби використовувати для каміна або пічки.

Більше інформації на дану тему тут.

Раніше ми розповідали, скільки коштують дрова у 2023 році. Також ми писали, де українцям найвигідніше купувати деревину.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.