Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Субсидія для українців – скільки електрики можна витрачати для призначення допомоги

Пільга на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати субсидію

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Більшість українців хоче отримувати державну допомогу на сплату комунальних послуг, адже так можна віддавати дещо менше грошей за світло, газ та воду. Однак у такому випадку ви повинні відповідати певним умовам. Зокрема й нормам, в межах яких надається пільга на оплату послуг з постачання та розподілу електричної енергії.

Про це пише ПФУ.

Соціальні норми для призначення субсидії:

  • Постачання електроенергії в будинках з газовими плитами за наявності централізованого постачання гарячої води – 70 кВт/г на місяць на сім'ю з однієї особи та додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім'ї, але не більш як 190 кВт/г на місяць.
  • Постачання електроенергії в будинках з електроплитами за наявності централізованого постачання гарячої води – 110 кВт/г на місяць на сім'ю з однієї особи й додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім'ї на будинок, але не більш як 230 кВт/г на місяць.
  • Постачання електроенергії в будинках без електроплит за наявності централізованого постачання холодної води та за відсутності централізованого постачання гарячої води та газових водонагрівальних приладів – 100 кВт/г на місяць на сім'ю з однієї особи та додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім'ї на будинок, але не більш як 220 кВт/г на місяць.
  • Послуга з постачання електричної енергії у селах і селищах міського типу для громадян, яким держава забезпечує безоплатне освітлення житла – 30 кВт/г на місяць на одну особу.

Коли можна отримати допомогу

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується:

  • на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;

  • на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

Під час розрахунку житлової субсидії з жовтня 2023 року враховуються доходи членів домогосподарства за I та II квартали 2023 року.

Як отримати субсидію на дрова

Цю допомогу можна отримати лише раз на рік. Але під час обчислення субсидії враховується розмір доходів за минулий рік.

Для того, щоб оформити субсидію на дрова та вугілля, громадянин України повинен звернутись до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

Раніше ми пояснювали, чи нарахують субсидії власникам автівок і мотоциклів.Також ми писали, коли потрібно подавати документи на оформлення субсидії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.