Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб зимою було тепло та затишно: як вибрати буржуйку та вписати її в інтер'єр

В опалювальний сезон деякі буржуйки можуть обігріти до 100 квадратних метрів приміщення

Колаж: Pro Гроші

Під час опалювального сезону можна використовувати буржуйки

Колаж: Pro Гроші

Напередодні складного опалювального сезону все більше власників приватних будинків задумуються над встановленням буржуйок. Однак зараз є можливість оснастити дім не елементарними конструкціями, а сучасними аналогами.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Як вибрати буржуйку

Потрібно знати, що звичайна піч-буржуйка – це металевий ящик на ніжках з дверцятами та трубою. Вона має низький ККД, і тому навіть одну кімнату їй опалити важко.

Однак зараз у продажу є удосконалені конструкції. Хоч вони і коштують дорожче, за їх допомоги можна обігріти приміщення, площею близько 100 квадратних метрів.

Це можливо завдяки низці нововведень:

  • скляні дверцята, що герметично зачиняються і захищають приміщення від диму;
  • засувки, які допомагають регулювати надходження повітря та, відповідно, інтенсивність горіння;
  • жаростійке облицювання, яке захищає метал від перегріву та зберігає тепло надовго;
  • можливість повторного розпалювання;
  • поділ димоходу на дві частини – для виведення диму та теплообмінну.

Для того, щоб встановити в будинку буржуйку достатньо вогнетривкого матеріалу-підставки. Тому її можна легко переставити з однієї кімнати в іншу. Вона не вимагає спеціального обслуговування і має доступну ціну. Буржуйку можна топити різними видами палива – дровами, торфом, вугіллям.

При виборі буржуйки треба звернути увагу на такі критерії:

  • потужність;
  • площа приміщення, яке необхідно опалити;
  • матеріал, з якого побудований будинок і віконні рами;
  • вид палива, яким будете отоплювати приміщення;

При цьому потрібно розуміти, що чавун витримує високі температури і служитиме довше, ніж стальні. Також варто звернути увагу на варіанти з варильною поверхнею – це буде корисно, якщо електрична чи газова плита не працюватимуть.

Також потрібно звернути увагу на безпечність виробу, тому буржуйку варто купувати в перевірених виробників.

Як вписати буржуйку в інтер’єр

Є кілька порад:

  1. Пічку слід встановлювати на вогнетривку поверхню, тому її часто ставлять на підняту платформу, яка підвищує безпеку розпалу. Така платформа може стати цікавим елементом дизайну кімнати.
  2. Буржуйку можна встановити в камінному порталі. Це збереже затишний ефект каміна з іншим функціоналом. При цьому пічка буржуйка вимагає менше дров і охолоджується швидше.
  3. Якщо пічка встановлюється близько біля стіни, її поверхню слід захистити. І зробити це можна дуже ефектно. Наприклад, викласти цеглою або яскравою керамічною плиткою.
  4. Дрова – це не тільки матеріал для розпалювання пічки, а й декор. Не ховайте їх далеко, навпаки, знайдіть цікавий спосіб демонстрації, наприклад, у ніші стіни.
  5. Пічка – це про тепло, тому дуже доречно вона виглядає у тандемі із килимом (на безпечній відстані, звичайно).
  6. Зараз можна знайти багато моделей пічок не тільки на будь-який смак та бюджет, а й стиль. При цьому інтер’єр може бути дуже різний: класичний, мінімалізм, лофт. Можна підібрати пічку в стиль, а можна зіграти на контрасті.

Раніше ми писали про те, як правильно складати та зберігати дрова. Також ми розповідали про те, як отримати безкоштовні дрова від держави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.