Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Киян закликали готуватися до тривалої відсутності світла: як не зіпсувати електроприлади

Жителям столиці пояснили, що потрібно зробити, щоб електроприлади в квартирі не вийшли з ладу

Фото: УНІАН, Віталій Рубцов. Колаж: Pro Гроші

Київ може лишитися без світла на тривалий час

Фото: УНІАН, Віталій Рубцов. Колаж: Pro Гроші

Після ракетних ударів зранку 31 жовтня киян закликають самостійно вимкнути ввідний автомат в квартиру.

Такі повідомлення з'явилися у Telegram-каналах столичних ЖК.

Киян попереджають, що це потрібно зробити, щоб електроприлади в квартирах не вийшли з ладу.

"У зв’язку з ранковими обстрілами нашого міста 31.10.2022, рекомендуємо задля запобігання виходу із ладу електроприладів, вимкнути ввідний автомат в квартиру", – йдеться у повідомленні.

Додамо, що голова Київської ОВА Олексій Кулеба закликав Київ та область підготуватися до тривалої відсутності електроенергії.

Результати обстрілів Київської області

Російська армія у понеділок, 31 жовтня, знову завдала масованого ракетного удару по Україні. В результаті постраждала критична інфраструктура, а тому деякі регіони залишилися без світла та води.

Частина столиці України з самого ранку залишилася без світла, а в деяких районах немає води. На території області в одну з громад влучила ракета.

"​​У Києві енергетики працюють над тим, щоб відновити електропостачання після пошкодження енергооб'єкта, що живить близько 350 тисяч квартир у Києві" — написав міський голова Віталій Кличко.

На Центральному залізничному вокзалі всі поїзди продовжують посадку і висадку пасажирів. Людей всередину будівлі не впускають, але є відкриті сховища у тунелях.

Зазначимо, що в ОП попередили – через масовані обстріли критичної інфраструктури по всій країні вводяться екстрені відключення електроенергії.

Українців закликають економити електроенергію

Через постійні обстріли з боку РФ, українців просять не вмикати потужні електроприлади в години пікових навантажень на енергосистему, а саме з 17:00 до 23:00, а також у ранкові години з 8:00 до 11:00. Зокрема, у цей час просять не користуватися потужними електроприладами, такими як:

  • пральні машини;
  • електроплити;
  • електрочайники;
  • тепла підлога;
  • пилосос;
  • праска.

Це допомагає розвантажити енергетичну інфраструктуру та швидше провести відновлювальні роботи після масованих ракетних ударів.

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 30 жовтня зазначив, що енергетикам вдалося відновити електромережі, пошкоджені рашиськими обстрілами. Але дефіцит електроенергії все ще зберігається, тож українці мають й надалі заощадливо ставитися до споживання електроенергії.

"Сьогодні протягом дня не було аварійних відключень. Вдалося відновити технічну можливість постачання енергії після тих російських ударів, що відбувалися протягом тижня, але дефіцит генерації все ще зберігається. Тому вкрай бережливе споживання електрики та стабілізаційні обмеження мають продовжитися", – заявив президент.

Раніше ми писали, як діяти у разі відключення електроенергії. Також в Міненерго пояснювали, чи зміниться тариф на електроенергію через обстріли РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.