Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Розмір субсидій для українців зміниться? На які суми розраховувати цієї зими

В уряді назвали середній розмір субсидій, які планують виплачувати протягом опалювального сезону

Колаж: Pro Гроші

Розрахований новий середній розмір субсидій для українців

Колаж: Pro Гроші

Середній розмір субсидій в 2023 році вже з 1 січня становитиме 1 700-1 800 грн на місяць.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко, інформує пресслужба Верховної Ради.

За його словами, на сьогодні субсидії отримують 2,4 млн домогосподарств по всій Україні. При цьому щотижня надходить в середньому по 15-20 запитів на отримання пільги.

Музиченко наголошує, що така інтенсивність нормальна. Адже у попередні періоди кількість запитів перевищувала 30 тисяч на тиждень.

"Коштів бюджету достатньо, щоб задовольнити потребу у житлових субсидіях", – запевнив заступник міністра.

Він додав, що на ці потреби бюджетом цього року передбачено 37,9 мільярда гривень.

"На 2023 рік ми закладаємо приблизно аналогічні показники, що дає нам можливість забезпечити повноцінне і ритмічне фінансування житлових субсидій", – повідомив Музиченко.

Крім того, близько 220 тисяч домогосподарств, які отримують субсидію, знаходяться на тимчасово окупованих територіях або там, де органи самоврядування не функціонують.

Як призначають розмір субсидії

Їх розраховують, як різницю між вартістю житлово-комунальних послуг та обсягом обов’язкового платежу. Якщо ви знаєте дохід сім’ї, орієнтовний розмір субсидій можна розрахувати самостійно. При цьому потрібно пам'ятати, що житлова субсидія розраховується окремо на опалювальний і окремо на неопалювальний сезони.

Як оформити субсидію

Для призначення житлової субсидії потрібно:

  • надіслати поштою необхідні документи до органу соціального захисту населення за місцем проживання (до 30 листопада 2022 року);
  • особистим візитом подати документи до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг або в електронній формі через Портал "Дія" (в незалежності від місяця звернення);
  • відправити документи поштою або особисто до сервісного центру Пенсійного фонду України, в електронній формі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України (з 1 грудня 2022 року).

Також з 1 грудня 2022 року громадяни зможуть звертатися з питанням отримання субсидій у будь-який сервісний центр Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.