Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Призначення субсидій можна перевірити самостійно – як це зробити

Про термін, на який призначено субсидію, та суми щомісячних нарахувань можна дізнатися за кілька хвилин

Колаж: Pro Гроші

Українці можуть перевірити призначення субсидій

Колаж: Pro Гроші

Українці можуть перевірити призначення житлової субсидії самостійно у Єдиному державному реєстрі отримувачів житлових субсидій.

Про це повідомила пресслужба Глобинської громади.

Реєстр знаходиться у відкритому доступі – за посиланням.

Пошук відбувається за адресою домогосподарства. Для користувачів доступна інформація про те, чи призначена субсидія домогосподарству, про термін, на який призначено субсидію, про суми щомісячних нарахувань, а також, де міститься особова справа – назва органу соціального захисту населення.

Інформація у реєстрі оновлюється один раз на місяць – на початку поточного місяця за попередній місяць.

Як перевірити свою адресу у реєстрі

Для цього потрібно перейти за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua.

Далі у меню зліва потрібно вибрати адресу вашого домогосподарства:

  • область України;
  • населений пункт;
  • вулицю;
  • номер будинку;
  • номер квартири.

Після цього необхідно пройти перевірку, натиснувши на копку "Я не робот". Потім активізується кнопка "Шукати", яку потрібно натиснути.

Далі в першій колонці таблиці відобразиться статус субсидії (діюча чи не діюча).

Щоб дізнатись її розмір, потрібно натиснути на кнопку зі значком "" в колонці "Призначено за період". Розмір субсидії з'явиться у спливаючому вікні.

Порядок призначення субсидій

Призначення субсидії здійснюється раз на рік (визначається право), а розрахунок розміру житлової субсидії здійснюється двічі на рік (на неопалювальний та опалювальний сезони).

Прийом документів на призначення житлової субсидії проводиться уповноваженими особами старостинських округів та посадовими особами центру надання адміністративних послуг.

Документи на призначення субсидії також можна направити поштою або в електронному вигляді через сайт Мінсоцполітики в розділі Е-сервіси за посиланням: https://subsidii.mlsp.gov.ua/.

Чому українці можуть втратити субсидії

Є щонайменше три причини, через які можна втратити пільгу. Серед них такі:

  • Зміна місця проживання. Сюди входять й інші обставини, які унеможливлюють виплату субсидії (наприклад, смерть одержувача).
  • Заборгованість. Якщо у людини понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 680 гривень, то вона автоматично позбавляється субсидії.
  • Неправдиво вказаний розмір доходів. Під цим пунктом може розумітись придбання дорогих товарів чи послуг, набуття права власності у сумі понад 50 тисяч гривень. Також зауважте, що виплат можуть позбавити й через придбання готівкової валюти на суму понад 50 тисяч гривень.

Раніше ми писали про те, що зміниться з нарахуванням субсидій з 1 грудня. Також ми писали, що субсидії призначатимуть ще одній категорії українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.